Victorie pentru Pitești! Construcția stadionului ”Nicolae Dobrin” merge mai departe

de | 13.03.2024 13:50 | Pitești, Administrație, Importante

Cristian Gentea anunță că a ”semnat solicitarea pentru Memorandul privind încheierea unui angajament legal pentru obiectivul de investiții Construire stadion «Nicolae Dobrin»””.  De altfel, Gentea mărturisește că simte că ”dorința dumneavoastră, a tuturor, să avansăm, a contat enorm! Felicitări Pitești!”

Vă reamintim că licitaţia pentru construcţia noului stadion al echipei FC Argeş a fost contestată, întârziind atribuirea contractului. Contestaţia a fost depusă de un consorţiu format din mai multe firme, printre care şi două din Argeş, a cărui ofertă a fost declarată inacceptabilă. Pe larg găsiți subiectul aici. Pe data de 29 februarie primarul Cristian Gentea anunța că CNSC a respins contestaţia, însă atunci rămânea de văzut dacă asocierea contestatoare va accepta soluţia Consiliului Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor sau dacă va încerca în continuare să lupte pentru zecile de milioane de euro puse în joc. Iată că CNI are undă verde pentru construcția stadionului după ce grupul de firme care au contestat licitația de execuție a pierdut la CNCS și nu a mers mai departe în instanță.

În luna mai 2023, CNI a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia noului stadion din Piteşti. Cinci asocieri s-au înscris la licitaţie. În data de 25 ianuarie 2024, comisia de licitaţie a declarat oferta Ubitech Construcţii SRL inadmisibilă şi a declarat câştigătoare oferta asocierii conduse de Construcţii Erbaşu SA. Reprezentanții CNI se pregăteau să semneze contractul cu câştigătoarea şi să dea startul lucrărilor, dar în data de 6 februarie, asocierea al cărei lider este Ubitech Construcţii SRL a contestat licitaţia. Pe 29 februarie primarul Cristian Gentea anunța că CNSC a respins contestaţia.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Anunțul privind unda verde a fost făcut de primarul Piteștiului, care a ținut să sublinieze că au existat și oameni din rândul adversarilor politici care și-ar fi dorit ca acest proiect de 100 de milioane de euro să eșueze.

”Tocmai am semnat solicitarea pentru Memorandul privind încheierea unui angajament legal pentru obiectivul de investiții Construire stadion “Nicolae Dobrin”, adresată Prim-ministrului României!

Au fost oameni care – doar pentru capital politic, de răi și mici ce sunt – și-au dorit ca Piteștiul sa piardă o investiție atât de importantă! Au tot sperat și combinat ideea că aceste proceduri se vor prelungi în instanță! Și ei pozează în binevoitori, spun că mor de grija piteștenilor, dar se rugau să pierdem o investiție de 100 de milioane de euro, doar ca să aibă ce specula în campania lor agresivă.

Iar eu sunt omul rău!! Nu mă mai gândesc nici la greutăți, nici la mii de acte semnate cu răspundere (nu postări de Facebook), nici la nopțile albe. Sunt doar fericit pentru Pitești! Și simt că dorința dumneavoastră, a tuturor, să avansăm, a contat enorm! Felicitări Pitești!”, a fost mesajul transmis de Cristian Gentea, pe pagina de Facebook.

Știre în curs de actualizare.

Sursă foto: Facebook Cristia Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Două firme argeşene – în consorţiul care a blocat construcţia stadionului din Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea

Ultimele articole