Proiecte depuse de Primăria Bogați: gaze naturale, locuințe sociale și un parc fotovoltaic!

de | 13.03.2024 14:23 | Din ediția tipărită, Administrație, Rural

Sub administrația locală coordonată de primarul Ion Gîrleanu, comuna Bogați se află în plin proces de modernizare, atât în ceea ce privește infrastructura din localitate, cât și  învățământul. În acest moment, în comună, se află în derulare șase proiecte, cel mai așteptat dintre ele fiind cel care presupune asfaltarea a 31 de străzi și construirea a două poduri.

În afara proiectelor aflate în implementare, Primăria Bogați, mai are depuse unele proiecte, iar altele, pregătite pentru depunere în următoarea perioadă, imediat ce vor fi deschise programele corespunzătoare. Printre acestea se numără:

  • ”Construire locuințe sociale în comuna Bogați, județul Argeș” – depus către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acesta include construirea a două blocuri cu câte 8 locuințe sociale (14 apartamente și 2 garsoniere). Valoarea totală a obiectivului de investiție este de  9.488.599,64 lei, iar în prezent acesta este în evaluare.
  • ”Modernizare și reabilitare drumuri locale și comunale în comuna Bogați, județul Argeș” – depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale cu o valoare de 5.687.218,93 lei, fiind în stadiul de evaluare. Prin acest proiect se propune asfaltarea unui număr de 16 străzi din localitate.
  • ”Proiect-pilot – construire sală de sport școlară din sat Bogați, nr. 128, comuna Bogați, județul Argeș” – obiectiv aflat în lista sinteză la Compania Națională de Investiții, care a derulat procedura de achiziție publică, în prezent fiind în licitație. Presupune construirea unei săli de sport cu 102 locuri și tribună în valoare de 9.371.468,01 lei.
  • ”Înființare distribuție de gaze naturale în comuna Bogați, județul Argeș” – proiect depus prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu un deviz general de 67.598.007,72 lei. Acesta este în evaluare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și la Ministerul Energiei.

Sursă foto: ediția tipărită.

  • ”Realizare parc fotovoltaic în comuna Bogați, județul Argeș” este un obiectiv depus în cadrul Programului Fondul de Modernizare, în valoare de 965.093,28 lei.
  • ”Extindere rețea de canalizare menajeră în comuna Bogați, județul Argeș”  care include realizarea canalizării unui număr de 18 străzi.

Sursă foto: ediția tipărită.

  • ”Creșterea eficienței energetice la Școala Suseni din comuna Bogați, județul Argeș”  – cu un deviz general de 1.150.519,12 lei.
  • ”Creșterea eficienței energetice în Școala Glâmbocelu din comuna Bogați, județul Argeș” – în valoare de 1.360.138,38 lei.
  • ”Realizare parc în sat Glâmbocelu, comuna Bogați, județul Argeș”.
  • ”Extindere și modernizare iluminat public în comuna Bogați, județul Argeș”.
  • ”Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Bogați, județul Argeș” – acest proiect presupune asfaltarea DJ 702 C, fiind luat în administrare de la Consiliul Județean de către Primăria Bogați pe toată perioada implementării proiectului.

De asemenea, în lucru de află și alte proiecte: realizarea unor piste de bicicletă și trotuare de-a lungul DJ 702 C, digitalizarea sediului primăriei și alte obiective de investiții, în funcție de măsurile care vor fi deschise în viitor.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Gîrleanu a transformat Bogați într-un imens șantier: se asfaltează 31 de străzi și se construiesc 2 poduri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogați | Ion Gîrleanu