Ion Gîrleanu a transformat Bogați într-un imens șantier: se asfaltează 31 de străzi și se construiesc 2 poduri!

de | 19.02.2024 09:05 | Administrație, Din ediția tipărită, Rural

Comuna Bogați se află în plin proces de modernizare, atât în ceea ce privește infrastructura din localitate, cât învățământul. Dezvoltarea localității este prioritară pentru administrația locală, primarul Ion Gîrleanu făcând constant demersurile necesare pentru implementarea a numeroase proiecte și transformând practic localitatea într-un adevărat șantier! În comuna Bogați se află în acest moment în derulare 6 proiecte mari care vizează dezvoltarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor din școli, dar și eficientizarea energetică a primăriei și finalizarea lucrărilor la Căminul Cultural. Cel mai dorit proiect este însă, de departe, cel care presupune asfaltarea a 31 de străzi și construirea a două poduri.

Eficiență energetică, mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale pentru școlile din comună

▼ Creșterea eficienței energetice în Școala Gimnazială ”Radu cel Mare” este un proiect depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență,  cu o valoare de 1.855349,87 lei, proiect care include numeroase lucrări menite să asigure școlii alte condiții și alte costuri, mult mai mici, de încălzire. În el este inclusă și o stație de reîncărcare cu 2 puncte pentru mașini electrice. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile lucrările sunt sistate până la 01 martie 2024, dar vor fi apoi în plină desfășurare.

▼ Tot pentru îmbunătățirea condițiilor pentru educație, primarul și echipa sa au reușit să obțină, prin PNRR, 1.451.665,77 lei pentru dotarea cu mobilier modern, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Bogați. Deja se organizează procedurile de achiziții publice, iar școlile vor fi complet modernizate.

Patrimoniul localității se modernizează și se îmbogățește

Tot prin atragerea de fonduri nerambursabile va fi eficientizată energetic și clădirea Primăriei Bogați, grație unui proiect obținut de administrația locală pentru finanțare prin PNRR în valoare de 4.356.972,86 lei. În prezent, se lucrează la organizarea procedurilor de achiziții publice.

De asemenea, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice, se vor continua lucrările la Căminul Cultural din localitate, într-o investiție de 7.834.897,32 lei, menită să îmbogățească patrimoniul localității cu un Centru Cultural modern în punctul Vatra Satului, comuna Bogați.

Investiții majore și de impact în infrastructură

”Pod peste pârâul Glâmboc, cătun Ciorchinești, sat Suseni” este un alt obiectiv de investiție în derulare, realizat prin fonduri locale, în valoare de 1.281.655,70 lei. În momentul de față, podul este finalizat, urmând ca în perioada următoare să fie asfaltat drumul de acces dintre el și DJ 702 C pentru a se efectua recepția la terminarea lucrărilor.

Sursă foto: ediția print.

De departe însă cel mai important și așteptat de către cetățenii localității Bogați este obiectivul de investiție ”Modernizare și reabilitare drumuri locale și poduri în comuna Bogați, județul Argeș”, finanțat prin Programul „Anghel Saligny” cu o valoare totală de 28.551834,31 lei.

Sursă foto: ediția print.

Acesta cuprinde asfaltarea a 31 de străzi și construirea a 2 poduri. În faza inițială, a fost aprobată suma de 15.000.000 lei de către Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației.

Până acum au fost asfaltate străzile: Păuza, Glâmbocelul 1, Târgului 1 și Târgului 2, iar în prezent se lucrează la pregătirea străzilor: Dorobanți 1, Dorobanți 2, Dorobanți 3, Bujoi  în vederea asfaltării și, totodată, la construirea unuia dintre cele 2 poduri, respectiv, Pod pe DC 60 peste pârâul Budișteanca, din satul Chițești.

În perioada următoare se va continua cu asfaltarea străzilor: Glâmbocelul 5 și Bogați-Chițești, iar după ce se vor realiza lucrările pentru canalizare se vor asfalta străzile Valea Zimbrului-Releu și str. Crinului. Odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice, pentru a putea fi creată o rută ocolitoare pentru cetățenii din cătunul Valea Morii, vor începe lucrările de construire la cel de-al doilea pod prevăzut în proiect.

Având în vedere faptul că licitația este pentru valoarea totală din contractul de finanțare, respectiv 28.551834,31 lei, după finalizarea tuturor lucrărilor menționate mai sus, se va face o nouă solicitare către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru continuarea asfaltării celorlalte 18 străzi incluse în proiect.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediția print.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Terenul rafinăriei Arpechim – o mină de aur pentru care nimeni nu pune banul pe masă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Gîrleanu

Ultimele articole