Ce a solicitat premierul? Marcel Ciolacu: ”Unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari”

de | 09.05.2024 12:39 | Național, Administrație

Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi, în debutul ședinței de Guvern, că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. În consecință, premierul a nunțat că se va pregăti o reglementare prin care producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat.

”Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene și pare că a ajuns și la noi: faptul că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înșelăciune împotriva consumatorilor! Este în fapt o scumpire ”camuflată” și nejustiificată economic sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităților de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat. Și, evident, sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bike-sharing. Piteștenii vor putea închiria biciclete din parcuri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvern | Marcel Ciolacu