Bike-sharing. Piteștenii vor putea închiria biciclete din parcuri

de | 09.05.2024 12:06 | Pitești, Administrație

Adminsitrația locală din Pitești anunță că încep lucrările pentru obiectivul de investiții ”Crearea de sisteme de închiriere biciclete (sistem de tip bike-sharing)”, în Pitești! Asta înseamnă că cetățenii vor putea închiria biciclete din patru parcuri din Pitești.

Astăzi, 09 mai, au fost predate amplasamentele și a fost transmis ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Crearea de sisteme de închiriere biciclete (sistem de tip bike-sharing)”, din cadrul proiectului ,”Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”. Furnizorul este asocierea SC CSV INFRATECH SRL (lider) – SC WIND TECHNOLOGIES SRL (asociat 1) – SC TEHNO CONSULTING SOLUTIONS SRL (asociat 2) – SC EURO PLUS CONSTRUCT SRL (asociat 3) cu subcontractanții SC OPIUM OFFICE CONSULTING SRL, SC ROLUMIAL ELECTRIC EXPERTS SRL. Durata contractului este de 4 luni pentru execuție lucrări.

Sursă foto: Facebook Cristian Ge4ntea

Investițiile realizate în cadrul acestui proiect sunt: 4 stații de închiriere biciclete în sistem de tip bike-sharing cu câte 20 porții de spațiu de parcare (din care 10 pentru biciclete electrice), în 4 parcuri din municipiul Pitești: Parcul Prundu, Parcul Ștrand, Parcul Lunca Argeșului și Trivale-zona Grotă, furnizarea a 48 biciclete (24 electrice și 24 clasice). În fiecare locație din cele 4 parcuri există câte un automat de eliberare și încărcare carduri, precum și infrastructura centrului de date, cu licență software (platformă tranzacționare, platformă ”backoffice”, portal, aplicație mobilă).

Sursă foto: Facebook Cristian Ge4ntea

”Facem încă un pas în transportul nemotorizat la Pitești!

48 de biciclete, dintre care 24 motorizate vor circula în oraș în sistemul bike-sharing, din această toamnă. Vom avea 4 stații de închiriere cu câte 20 porții de spațiu de parcare, cu automate de eliberare și încărcare carduri, în 4 parcuri din municipiul Pitești: Parcul Prundu, Parcul Ștrand, Parcul Lunca Argeșului și Trivale-zona Grotă.

Am predat astăzi amplasamentele și am transmis ordinul de începere a lucrărilor pentru acest obiectiv de investiții Crearea de sisteme de închiriere biciclete (system de tip bike-sharing) din cadrul proiectului Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători si creșterea atractivității transportului nemotorizat”, a transmis primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto. Facebook Primăria Municipiului Pitesti și Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Între 4-7 iulie la Constanța. Primii artiști confirmați la Neversea 2024 – Queen of Festivals

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole