anchetaonline.ro

Europarlamentarul Maria Grapini pune problema reclamării Olandei la Curtea Europeană de Justiție

de | 16.11.2022 17:31 | Știri, Național, Politic

  • Singurul europarlamentar român care sfidează Omerta cerută de Nicolae Ciucă

 

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a taxat dur poziția Olandei față de intrarea în spațiul Schengen a României și Bulgariei, poziție pe care o consideră lipsită de fundament și care dăunează nu doar României și Bulgariei, ci întregii Uniuni Europene.

 

Tratatul spune foarte clar ce trebuie făcut, regulamentele în baza tratatului, așa cum este regulamentul Schengen, spune de asemenea punct cu punct ce trebuie făcut, de către un stat membru, pentru a fi în Spațiul Schengen. Atât timp cât se face referire la altceva … Dacă Olanda nu acceptă de data aceasta, nu face rău numai României și Bulgariei, ci Uniunii Europene, că va crea euroscepticism exact pe ideea că se aplică dublă măsură”, a transmis Maria Grapini.

 

Europarlamentarul PUSL a făcut referire la rapoartele MCV invocate de Olanda pentru a-și justifica opoziția față de aderarea României la Schengen, însă, conform regulamentelor în vigoare, acest criteriu nu este prevăzut nicăieri.

 

Opoziția Țărilor de Jos față de intrarea României în Schengen creează și un prejudiciu financiar țării noastre, care ar putea chiar să se adreseze Curții Europene de Justiție, iar președintele României ar trebui să pledeze pentru cauza țării sale în Consiliul European, se precizează într-un comunicat de presă.

 

Se poate intra în infringement cu un stat membru, prima fază și dacă în termenul dat nu revine la normalitate, atunci se poate ajunge la Curtea Europeană de Justiție. Același lucru poate să-l facă, dacă nu-l face Comisia Europeană, poate să-l facă statul membru, adică România și eu asta cer, fermitate din partea celor care ne reprezintă, în mod deosebit, în Consiliul European, adică domnul președinte, să vină cu argumente”, a subliniat Maria Grapini.

 

 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PUSL