Eurovision 2024. În ce oraș se va desfășura competiția anul viitor

de | 08.07.2023 17:50 | Știri, Lifestyle, Național

A fost ales orașul gazdă al concursului Eurovision pentru anul viitor. Astfel, după victoria cântăreţei suedeze Loreen, din acest an de la Liverpool, cu piesa „Tattoo”, ediţia din 2024 a concursului internaţional va avea loc în oraşul suedez Malmö, pe 11 mai. Cele două semifinale vor avea loc pe 7 şi 9 mai.

Mai exact, tradiţia concursului este ca ţara câştigătoare să găzduiască spectacolul în anul următor.

Loreen este prima cântăreaţă care a câştigat concursul Eurovision de două ori. Ea s-a impus pentru prima dată în 2012 în capitala Azerbaidjanului, Baku, cu piesa „Euphoria”.

Suedia a găzduit acest concurs deja de şase ori (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), iar la Malmö de două ori, relatează news.ro

Suntem încântaţi să ne întoarcem în acest oraş plin de viaţă şi dinamic, care a dovedit că dispune de spaţiile şi infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Suedia, ţară membră a Uniunii Europene, va găzdui astfel concursul Eurovision pentru a şaptea oară.

Anul acesta, România a fost reprezentată de Theodor Andrei, care, din păcate, nu a reușit să se califice în finala concursului.

Liverpool a organizat concursul în acest an în numele Ucrainei, care nu a putut găzdui evenimentul din cauza invaziei rusești în curs de desfășurare în țară.

sursă foto spectacola.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Motociclist străin, accident pe Transfăgărășan! A ajuns la spital

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eurovision

Ultimele articole