Util. Minorii peste 16 ani pot călătorii în străinătate neînsoțiți?

de | 08.07.2023 16:23 | Știri, Administrație, Național

Cei de la Poliția de Frontieră Română continuă seria informărilor pe tema privind ”condițiile de călătorie în străinatate ale minorilor cetățeni români”. Aceștia răspund, pe pagina lor de Facebook, la o întrebare frecventă pe care o primesc pe canalele de comunicare ale instituției: ”Minorii peste 16 ani pot efectua călătorii în străinătate neînsoțiți?”

Iată răspunsul celor de la Poliția de Frontieră Română:

  • ”NU. Conform prevederilor art.2 alin. (2) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare, cetățenii români minori pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților sau al reprezentanților legali. Legislația naționașă incidentă în materie nu prevede excepții de la această dispoziție legală. Potrivit art.38 alin. (1) din Legea 287/2009 – Codul Civil al României – capacitatea de exercițiu deplină începe la data când persoana devine majoră, iar, potrivit art. 38 alin (2) din același act normativ, persoana devine majoră la împlinirea vârstei de 18 ani”.

Sursă foto: Facebook Poliția de Frontieră Română.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Concediul în străinătate. Acte necesare când pleci cu mașina în vacanță!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română

Ultimele articole