Evaluarea Națională 2023. Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin astăzi prima probă

de | 19.06.2023 08:35 | Știri, Eveniment, Național

În Argeș, 4917 de absolvenţi ai clasei a VIII-a înscrişi pentru a susţine Evaluarea Naţională vor susține examenele scrise în perioada 19 iunie – 4 iulie, în cele 124 de centre de examen, monitorizate din cele patru centre zonale de evaluare.

Prima probă la Limba şi literatura română are loc astăzi, 19 iunie, urmată de proba la Matematică, miercuri.

Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației.

Examenul va începe la ora 9:00, iar timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute.

Elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, iar în intervalul 8:30 – 9:00, ei vor fi legitimaţi şi li se va explica modul de desfăşurare a probei, potrivit Ministerului Educației.

Începând cu ora 9:00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciornă.

Ulterior,  ei vor completa caseta de identificare care va fi verificată de asistenți și pe care o vor secretiza.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie să folosească doar stilou cu cerneală albastră sau pix cu pastă albastră.

Sala în care elevii vor susține examenele de la Evaluarea Națională 2023 va avea sistem de supraveghere audio-video, iar candidații nu au voie să vorbească între ei, cu persoane din exterior, să copieze sau să transmită sau să primească material prin care pot rezolva subiectele.

Următoarea probă pe care o vor susține va fi miercuri, 21 iunie, proba scrisă la Matematică. De asemenea, proba la limba şi Literatura maternă este programată joi, 22 iunie, iar toate cele trei probe sunt scrise.

Peste 161.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a înscrişi pentru a susţine Evaluarea Naţională vor susține examenele scrise în perioada 19 iunie – 4 iulie.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

15 lei pe lucrare corectată. Mai mulți bani pentru profesorii care se implică în derularea examenelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Evaluarea Națională