anchetaonline.ro

AZI! Încep probele simulărilor pentru Evaluarea Naţională

de | 20.03.2023 08:40 | Știri, Cultură, Național

  • Începe Evaluarea Națională 2023!

Astăzi, 20 martie, începând cu ora 9:00, elevii de clasa a VIII a , de la noi din țară, susțin proba scrisă la Limba și literatura română.

De precizat că accesul în sălile de examen s-a făcut între 08:00 și 08:30, după cum se arată în procedura transmisă de Ministerul Educației.

evaluare nationala

Foto: edupedu.ro

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au precizat faptul că probele încep la ora 9.00, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore.

Trebuie subliniat faptul că subiectele la Română vor fi redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso iar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Rezultatele nu se contestă și nu se trec în catalog.

Calendarul simulării este următorul:

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă;
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor.

Obiectivele simulării, conform ministerului Educației – sunt următoarele: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Foto: evz.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerului Educației