anchetaonline.ro

Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 28.08.2023 10:55 | Pitești, Cultură

 • Evenimente noi la Pitești!

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 28 august – 1 septembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti
Lista evenimentelor din această săptămână, anunțate de Centrul Cultural Pitești :
LUNI, 28 AUGUST
 • Prelegerea cu tema „23 August”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc luni, 28 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 • Dialogul cu tema „De la Ucenicie la Măiestrie în Arta Dirijorală”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea, eveniment care se va desfășura luni, 28 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 • Vernisajul Expoziției Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică Pitești, ediția a VIII-a, eveniment care va avea loc luni, 28 august, de la ora 16.00, în Holul Primăriei Municipiului Pitești.
 • Lansarea volumului de poezie cu titlul „Stăpâna vieții mele”, în cadrul proiectului „Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, eveniment care va avea loc luni, 28 august, de la ora 18.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 • Prelegerea cu tema “Anul cultural Cantemir: Istoria creșterii și descreșterii Imperiului Otoman”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și Istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care se va desfășura live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 28 august, de la ora 20.00.

MARȚI, 29 AUGUST

 • Lansarea cărții cu titlul “Epoca Postmodernismului – Riscuri,Vulnerabilități, Progres”, de Marius Andreescu, eveniment editorial în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Confluențe Literare”, coordonat de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, marți, 29 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 • Dezbaterea cu tema „Tipul constituțional Vata Dosha”, în cadrul proiectului „Ayurveda, calea către descoperire, acceptare, vindecare”, coordonat de promotorul cultural Maria Sorial, având-o invitată pe Laura Ilie, medic nutriționist, practicant Ayurveda, marți, 29 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

MIERCURI, 30 AUGUST

 • Lectură publică în cadrul Clubului „Cafeneaua literară”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, miercuri, 30 august, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții. Vor citi din propriile creații literare poeții: Lucian Costache, Liliana Rus, Denisa Popescu, Silvestru Voinescu, Conița Lena, Virgil Diaconu.
 • Recital de folclor și dialog tematic, în cadrul proiectului „De la Vâlcea la Pitești”, coordonat de interpreta de folclor Tatiana Mărcoianu, având-o invitată pe Aurelia Costache, meșter popular de costume tradiționale românești, miercuri, 30 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
 • Dezbaterea cu tema „Pasiune și dăruire”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescenți și Mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, având-o invitată pe Adelina Zamfir, specializată în muzică contemporană, profesor de educație muzicală și instructor muzical al Grupului Vocal “Bujorei de munte”, din comuna Corbi, eveniment care va avea loc miercuri, 30 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

JOI, 31 AUGUST

 • Simpozionul cu tema „Ziua Limbii Române”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, eveniment care va avea loc joi, 31 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Manifestarea va cuprinde prelegeri și intervenții tematice susținute de scriitori și jurnaliști argeșeni, precum și un recital muzical oferit de membri ai Grupului Folk „P620” (coordonator Andrei Bulf), din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Se oprește curentul!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești