anchetaonline.ro

Avertizare ANM! COD GALBEN de căldură în Argeș!

de | 28.08.2023 10:58 | Știri, Eveniment, Județean

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, pentru ziua de astăzi, luni, 28 august, o avertizare de COD GALBEN de val de căldură și disconfort termic ridicat.

Valul de căldură se va menține și pentru mâine, marți, 29 august.

În estul Transilvaniei, în Dobrogea, în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Pentru ziua de mâine, marți, 29 august, valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării.

În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

 

Sursa foto: Evenimentul Zilei

Descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Intervenție Salvamont! Piteșteancă cu fractură de tibie, la întoarcere din Moldoveanu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: