anchetaonline.ro

Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești în perioada 13-17 martie

de | 10.03.2023 12:10 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 13-17 martie 2023, noi evenimente cultural-educative. Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro).

La aceste acțiuni publicul are acces în limita locurilor disponibile.

evenimente Centrul Cultural Pitesti

Mai jos este prezentată lista evenimentelor de săptămâna viitoare.

LUNI

  • Luni, 13 martie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții – Dezbaterea cu tema „Mesaj din Săptămâna Verde – legi scrise și legi nescrise”, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu.
  • Luni, 13 martie, de la ora 13.00, în Sala  Ars Nova de la Casa Cărții –  Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi.
  • Luni, 13 martie, de la ora 14.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții – Prelegerea cu tema „Nicolae Aurelian Steinhardt – Monahul de la Mănăstirea Rohia. De la cultură la ortodoxie”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
  • Luni, 13 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții – Lansarea cărții de poezie cu titlul „Suflet pe rime”, de Loreta Din, eveniment editorial în cadrul proiectului „Suflet pe rime și nuanțe”, coordonat de poeta și artistul plastic Loreta Din.

 

MARȚI

  • Marți, 14 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții – Dezbaterea cu tema “Importanța culturii astăzi”, în cadrul proiectului „Personalități ale culturii piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe directorul Direcției Județene pentru Cultură Argeș, publicistul Cristian Cocea.

 

MIERCURI

  • Miercuri, 15 martie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții – Prelegerea cu tema „Romeo Ionescu. Masoneria, istorie și cultură”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
  • Miercuri, 15 martie, de la ora 14.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții – Prelegerea cu tema „Patima Roșie”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia.
  • Dezbaterea cu tema „Femeia, icoana familiei”, în cadrul proiectului sub genericul „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, avându-l invitat pe  pictorul Gheorghe Zamfir, eveniment care se va desfășura miercuri, 15 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

JOI

  • Joi, 16 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții – Dialogul cu tema „Poezia în exil”, în cadrul proiectului sub genericul „Întâlniri culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, având-o invitată pe prof. dr. Maria Vaida.
  • Joi, 16 martie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții – Dezbaterea cu tema „Studenții și pasiunile lor”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Adolescenți și mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, având-o invitată pe conf. univ. dr. Valentina Stângă, prodecan al Facultăți de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității Pitești, și pe studentele Mihaela Buncilă și Andreea Popescu.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești