Evenimente noi anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 08.12.2023 14:45 | Pitești, Cultură

Reprezentanții Centrului Cultural Pitești organizează, în perioada 11–16 decembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti

Mai jos prezentăm evenimentele, pe zile, anunțate la Pitești de reprezentanții Centrului Cultural:

LUNI
  • Dialogul cu tema “Părinte de copil cu nevoi speciale – autismul, dincolo de ceea ce se vede”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Alina Dina -Tănăsie, psiholog, profesor logoped, psihoterapeut, eveniment care va avea loc luni, 11 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema “Egiptul, între mit și poveste, între iubire și destin”, în cadrul proiectului „Mari Iubiri ale Literaturii Universale”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu, având-o invitată pe traducătoarea și interpreta de limba arabă prof. univ. Etuș Ciomoș, luni, 11 decembrie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Revista-document <Restituiri Pitești>” nr. 4/2023”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care se va desfășura live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 11 decembrie, de la ora 20.00.
MARȚI
  • Dialogul cu tema „Importanța Anului internațional Urmuz (140 ani de la naștere, 100 ani de la moarte)”, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, avându-l invitat pe academicianul Gheorghe Păun, eveniment care va avea loc marți, 12 decembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prezentare de carte: Romanul „Lia Mora”, ediția a II-a, semnat de prozatorul Dumitru Ungureanu, eveniment coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu și de poeta Cristina Onofre, marți, 12 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI
  • Prelegerea cu tema “Poezii cu Timp și cu Tâlc, în voce proprie (I)”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 13 decembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Poezia Iernii”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 13 decembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Bucuria simplă și smerită izvorâtă din iubirea necondiționată”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe Cosmina Olteanu, psiholog și psihoterapeut, eveniment care se va desfășura miercuri, 13 decembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Române, să fii bun!”, în cadrul proiectului “Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, având-o invitată pe Ileana Machidon, profesor de canto, eveniment care va avea loc miercuri, 13 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

JOI

  • Recitalul de muzică folk-hop, intitulat “Anotimpul dispărut”, susținut de M. C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, scriitor, cantautor, joi, 14 decembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Sănătatea Umanității”, în cadrul proiectului „Cultura Violenței și Violența Culturii”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, având-o invitată pe dr. Elena Armenescu, scriitoare, medic cardiolog, eveniment care se va desfășura joi, 14 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
VINERI
  • Recitalul muzical „Colinde românești și internaționale”, susținut de Trupa „Andrei&Adrian Tase”, vineri, 15 decembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Spectacolul de folclor și muzică folk – ușoară sub genericul „Sărbătorile vin!”, susținut de copii și tineri care urmează cursurile de canto popular (coordonator prof. Valentin Grigorescu) și de chitară (coordonator Andrei Bulf) din cadrul Centrului Cultural Pitești, vineri, 15 decembrie, de la ora 17.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.
SÂMBĂTĂ
  • Recitalul de pian „Sunetul iernii”, susținut de copiii care urmează cursul de pian (coordonator Denis Stancu) din cadrul Centrului Cultural Pitești, sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Spectacolul de balet sub genericul „Spărgătorul de nuci”, susținut de gimnastele de la cursul de balet și gimnastică ritmică (antrenor Nicoleta Andrei) din cadrul Centrului Cultural Pitești, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17.00, în Sala „Simfonia” a Filarmonicii Pitești.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole