Evenimente noi pregătite de Centrul Cultural Pitești

de | 09.03.2024 10:55 | Pitești, Cultură

Centrul Cultural Pitești anunță noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

CC Pitești

Reprezentanții instituției precizează că aceste evenimente pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Iată care sunt evenimentele anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 11 – 17 martie:

LUNI
✔️ Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 11 martie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Pianul și acordeonul în jazz”, în cadrul proiectului „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana Claudia Filipescu, avându-l invitat pe pianistul Florin-Emanuel Pană, din Piteşti, eveniment care va avea loc luni, 11 martie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MARȚI
✔️ Dialogul cu tema „Valori naționale și universale într-o lume în schimbare. Sentimentul de apartenență, identitate și identificare; patriotism și înstrăinare”, în cadrul proiectului „Invitați la <Cafeneaua literară>”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, avându-l invitat pe scriitorul Mihai Nicolae, doctor în drept, Universitatea București, președinte al Institutului “Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate, eveniment care va avea loc marți, 12 martie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Lansarea volumului de poezie cu titlul „Vortexul iubirii”, în cadrul proiectului „Suflet pe Rime și Nuanțe”, susținut de poeta și artistul plastic Loreta Din, marți, 12 martie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI
✔️ Prelegerea cu tema „Ipostaze ale iubirii. Antropomorfism. Mihai Eminescu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 13 martie de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Vetre de Credință și Cultură. Mănăstirea Rohia”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept de la Centrul Universitar Pitești, eveniment care va avea loc miercuri, 13 martie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dezbaterea cu tema „Integrarea cultural-spirituală”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, având-o invitată pe poeta dr. Elena Armenescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 13 martie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI
✔️ Dialogul cu tema „Os de floare!”, în cadrul proiectului sub genericul „Povești pictate”, coordonat de artistul plastic Mihaela Viorela Martin, promotor cultural, având-o invitată pe Georgiana Magdalena Ștefănescu, de profesie avocat, eveniment care va avea loc joi, 14 martie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Feminitate și Maternitate”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Împreună pe drumul de la Ego către Sine”, coordonat de psihologul Cosmina Olteanu, având-o invitată pe Augustina Ene, psihoterapeut, eveniment care se va desfășura joi, 14 martie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
VINERI
✔️ Conferința cu tema „Mari necunoscuți ai culturii române. Scriitori din exilul anticomunist”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, având-o invitată pe prof. univ. dr. Mihaela Albu, eveniment care va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ ,,Cupa Alfil Junior”, eveniment coordonat de profesorii de șah de la Centrul Cultural Pitești, dr. Ovidiu Stancu și ing. Andrei
✔️ Concursul de dans sportiv „Cupa Muntenia”, ediția a V-a, coordonat de coregraful și arbitrul internațional Alfred Schieb, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 16 martie, și duminică, 17 martie, la Sala Sporturilor din Pitești.
„Concursul se desfășoară conform programului:
✅ Sâmbătă, 16 martie, de la ora 9:00 – Concurs de dans sportiv, la care participă 300 de concurenți cu vârste între 4 și 45 de ani, de la 40 de cluburi din țară. Se dansează dansuri standard: Vals lent, Tango, Vals vienez, Slow-fox, Quick-step și dansuri latino: Samba, Cha-cha, Rumba, Paso Doble, Jive. Juriul este format din arbitri de la 20 de cluburi din țară, atestați de Federația Română de Dans Sportiv.
Prețul unui bilet este de 35 de lei. Copiii și pensionarii au intrarea liberă.
✅ Duminică, 17 martie, de la ora 10:00 – Concurs de Streetdance, la care participă 100 de concurenți cu vârste cuprinse între 4 și 30 de ani. Componența: solo, duo, small team, big team și mega team. Jurizează arbitri atestați de Federația Română de Dans Sportiv. Prețul unui bilet este 20 de lei. Copiii și pensionarii au intrarea liberă”, informează Alfred Schieb.
Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești