Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești

de | 16.02.2024 12:05 | Pitești, Cultură

Centrul Cultural Pitești anunță noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

CC Pitești

Reprezentanții instituției precizează că aceste evenimente pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Iată care sunt evenimentele anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 19-24 februarie:

LUNI

✅ Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 19 februarie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Prelegerea cu tema „Ce este fericirea? Ce este iubirea? Diferența dintre dragoste și pasiune”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Clubul de lumină”, coordonat de terapeuta și scriitoarea Corina Caltan, luni, 19 februarie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Prelegerea cu tema „Anticamera: o istorie a așteptării”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 19 februarie, de la ora 20:00.
MARȚI
✅ Dialogul cu tema „Poezia, Metamorfoza Muzicii Lăuntrice a Poetului”, în cadrul proiectului „Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, având-o invitată pe poeta Florentina Danu, din Brașov, eveniment care se va desfășura marți, 20 februarie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Dialogul cu tema „Viaţă de Artist”, în cadrul proiectului „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana Claudia Filipescu, avându-l invitat pe Ion Ioniță, din București, interpret de romanțe și folclor, eveniment care va avea loc marți, 20 februarie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI
✅ Prelegerea cu tema „Vasile Voiculescu, prozator (1884-1963)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 21 februarie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Dezbaterea cu tema „Cunoașterea Științifică și Cunoașterea prin Credință. Știință și Credință”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept de la Centrul Universitar Pitești, avându-l invitat pe părintele profesor univ. dr. Ion Popescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 21 februarie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Dialogul cu tema „Evoluția în timp a Filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici din România”, în cadrul proiectului sub genericul „Invitați la <Cafeneaua literară>”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, avându-l invitat pe artistul plastic Ion Pantilie, eveniment care va avea loc miercuri, 21 februarie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI
✅ Prelegerea cu tema „Instalarea orânduirii sovietice în România. 1944-1948”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Dialogul cu tema „Poveste de iarnă, Iubirea dincolo de timp”, în cadrul proiectului „Mari Iubiri ale Literaturii Universale”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu, având-o invitată pe Adriana Firică, profesoară de limba și literatura română, joi, 22 februarie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Spectacolul de folclor sub genericul „Cui nu-i place dragostea”, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, dedicat Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români, joi, 22 februarie, de la ora 17:30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
VINERI
✅ Dialogul cu tema „Dr. Cristian Andrei, psihoterapeutul care vindecă suflete”, în cadrul proiectului „La vama vremii”, coordonat de scriitorul și publicistul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe medicul psihiatru și psihologul Cristian Andrei, eveniment care va avea loc vineri, 23 februarie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
SÂMBĂTĂ
✅ Lansarea cărții cu titlul „Song, Un Cântec Amuțit. Trei decenii fără Oanță”, de Luminița Velciu, în cadrul proiectului cultural-educativ „Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/franceză Allora Albulescu, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: