Evenimente noi anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 10-14 aprilie

de | 08.04.2023 12:10 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Evenimente noi în Pitești!

Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală sunt organizate de Centrul Cultural Pitești, în săptămâna 10 – 14 aprilie 2023.

Evenimentele pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției dar și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro).

De precizat faptul că la aceste acțiuni, publicul are acces în limita locurilor disponibile.

Mai jos regăsiți lista evenimentelor următoare:

 

Luni, 10 aprilie

  • Dezbaterea cu tema „Învierea Mântuitorului, Îndumnezeirea Omului și Viața Veșnică”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești, avându-l invitat pe preot prof. univ. dr. Ion Popescu, eveniment care va avea loc luni, 10 aprilie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Dialogul cu tema „Poezia, pasiunea mea”, în cadrul proiectului „Întâlniri culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, avându-i invitați pe editorul și scriitorul George Terziu și pe scriitoarea Maria Giurgiu, luni, 10 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Marți, 11 aprilie

  • Prelegerea cu tema “Modelele morale și viață bună”, în cadrul proiectului sub genericul „Cugetările unui om de graniță”, susținut de consilierul pentru dezvoltare personală și scriitorul Radu-Alexandru Dincă, marți, 11 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Dezbaterea cu tema “Priceasna, cântare creştină”, în cadrul proiectului „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, având-o invitată pe Teodora Păunescu, interpretă de pricesne, eveniment care va avea loc marți, 11 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema „Revista-document Restituiri Pitești nr 1/2023”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de istoricul Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, marți, 11 aprilie, de la ora 19.00.

 

Miercuri, 12 aprilie

  • Prelegerea cu tema „Mihai Eminescu. Luceafărul. 150 de ani de la concepție. 140 de ani de la publicare”,  în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme culturale în emoții raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 12 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

 

  • Dezbaterea cu tema „Prevenție, sfaturi medicale, stil de viață sănătos”, în cadrul proiectului sub genericul „La vama vremii”, coordonat de publicistul și scriitorul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe dr. Ovidiu Stancu, medic de familie, eveniment care se va desfășura miercuri, 12 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Joi, 13 aprilie

  • Dezbaterea cu tema „Frumusețea orelor de română”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescenți și mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, avându-i invitați pe prof. dr. Ion Valeriu Hiu, de la Colegiul Național „Zinca Golescu” – Catedra de Limba și literatura română, și pe elevele Beatrice Dițuleasa și Casiana Radu, eveniment care se va desfășura joi, 13 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

  • Prelegerea cu tema „Cum punem haina tristeții în cui?!”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „De la breaking news la armonia sufletului”, susținut de psihologul-clinician Violeta Popa, eveniment care va avea loc joi, 13 aprilie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Azi la Pitești! Meciul de handbal România-Portugalia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole