Lista evenimentelor noi anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 18-22 septembrie

de | 18.09.2023 09:03 | Pitești, Cultură

  • Evenimente noi la Pitești!

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 18 – 22 septembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
CC Pitești
Iată care este lista evenimentelor din această săptămână :

 

LUNI, 18 septembrie 

  • Vernisajul Expoziției de Grafică sub genericul „Oameni de vază din Argeș”, realizată de artistul plastic Adina Romanescu, eveniment care va avea loc luni, 18 septembrie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Dirijatul, între cor și orchestră”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe dirijorul Silviu Deaconescu, luni, 18 septembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Bolile psihice acceptate de societate, cum le recunoaștem și cum le facem față”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Valeria Badea, psiholog, eveniment care se va desfășura luni, 18 septembrie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

MARȚI, 19 septembrie

  • Decernarea premiilor Revistei de cultură „Cafeneaua literară”, eveniment coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul publicației, marți, 19 septembrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Secolul Kafka”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei lunare de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe editorul, scriitorul, prof. univ. dr. Lucian Pricop, eveniment care va avea loc marți, 19 septembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

MIERCURI, 20 septmbrie

  • Prelegerea cu tema “Lazăr S(ș)ăineanu: lingvist, filolog și istoric al limbii”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 20 septembrie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „George Topîrceanu (1886 – 1937)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 20 septembrie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Sublimul în versuri – iubire, absolut și nemurire”, în cadrul proiectului „Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, avându-l invitat pe poetul Ovidiu Vasile, eveniment care se va desfășura miercuri, 20 septembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Joi, 21 septembrie

  • Dezbaterea cu tema „Egiptul Magic”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Arabe Egipt, Moayad Fathallah Mohamed Eldalie, eveniment care va avea loc joi, 21 septembrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49 în valoare de peste 2,78 milioane de euro

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole