anchetaonline.ro

1 mai cu excese de mâncare și alcool! Un număr mare de argeșeni au ajuns la spital

de | 02.05.2022 13:06 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Fără traumatisme din accidente rutiere, dar cu dureri din cauza exceselor alimentare și de alcool!

 

Personalul din Unitatea de Primiri Urgențe a lucrat și în acest weekend la foc continuu.

De 1 Mai, argeșenii au mâncat la fel de copios ca de Paște, iar solicitările ca urmare a exceselor alimentare și de alcool nu au lipsit.

Dacă de Paște au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești un număr mare de pacienți din cauza exceselor alimentare sau de alcool, același lucru s-a întâmplat și în weekend. 149 de bolnavi s-au prezentat la UPU de 1 Mai, 12 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat prea multă mâncare sau băutură. În schimb, duminică, 1 mai, nu au existat victime din accidente rutiere care să ajungă la spital.

Pe lângă persoanele care au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături, cauzate de alimentația în exces, sau simptome ca urmare a consumului de alcool, dintre cazurile care au mai necesitat îngrijire de urgență amintim: victime din agresiuni – 4 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 3 cazuri, infarct miocardic acut- 1 caz, tromboembolism pulmonar- 2 cazuri, stop cardio-respirator – 1 caz.

44 dintre bolnavii care s-au prezentat întreaga zi la UPU au rămas internați în spital, precizează Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești