Executivul a suplimentat bugetul MIPE. Banii vor ajunge la cadrele didactice și nedidactice până la finalul lunii

de | 05.10.2023 17:13 | Național, Economic

Vești bune pentru cadrele didactice și nedidactice. Executivul a aprobat astăzi suplimentarea bugetului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) cu 90 de milioane de lei pentru a asigura implementarea unor măsuri prin care s-a angajat să susțină activitatea didactică în România.

Zilele trecute, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, anunța că la sfârşitul lunii octombrie, peste 300.000 de angajaţi din Educaţie vor primi prima de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare de 1.500 de lei, respectiv prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, de 500 de lei.

”Pentru că este Ziua Mondială a Educației, vreau să încep cu anunțul că executivul a suplimentat bugetul Ministerului Investițiilor Europene cu 90 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru a asigura implementarea unor măsuri prin care s-a angajat să susțină activitatea didactică în România. Este vorba despre plata primei de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar în valoare nominală de 1.500 de lei și plata primei de carieră profesională pentru personalul nedidactic în valoare nominală de 500 de lei. Aceşti bani vor ajunge efectiv la cadrele didactice şi nedidactice menţionate până la finalul lunii acesteia – octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin, potrivit informării publicate. 

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Verifică dacă primești mai mulți bani în octombrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: