„Exponatul lunii” la Muzeul Județean Argeș – Trofeu „Laureat al Sportului Românesc” conferit piteșteanului Marian Oprea  

de | 04.04.2023 10:25 | Știri, Județean, Lifestyle

  • „Exponatul lunii” la Muzeul Județean Argeș

muzeul județean argeș

În luna aprilie, în cadrul seriei „Exponatul lunii”,  Muzeul Județean Argeș prezintă publicului, o nouă piesă deosebită și anume Trofeu „Laureat al Sportului Românesc” conferit atletului Marian Oprea.

Cine este Marian Oprea?  Pentru cei care nu știu, Marian este piteștean, multiplu campion național și sportiv care deține atât recordul național în aer liber cât și în sală.

De precizat că Marian a început să practice atletismul în orașul natal, Pitești, la vârsta de 12 ani, fiind selecționat de antrenoarea Doina Anton.

A fost numit cel mai bun atlet român al anului de Federația Română de Atletism în anii: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2013 și 2015.

muzeul județean argeș marian atlet

Totodată amintim faptul că Marian Oprea s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Atena (2004) unde a luat medalia de argint cu o săritură la 17,55 m.

Un an mai târziu, în 2005, și-a doborât recordul personal cu o săritură la 17,81 m. În același an a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Helsinki și la Campionatul European din 2006 a câștigat medalia de bronz.

Reprezentanții Muzeului Județean Argeș informează faptul că microexpoziția, va fi deschisă în perioada 1 – 30 aprilie și va putea fi vizitată de luni până duminică, între orele 9.00-19.00, la sediul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.

Muzeul Judetean activitati perioada

Foto: Muzeului Județean Argeș

Adresă: Armand Călinescu, nr. 44 Piteşti  Argeş

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Muzeul Național de Istorie a României caută voluntari

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș