INEDIT! Orașul din România de unde oamenii pot lua mâncare, gratis, dintr-un frigider

de | 04.04.2023 10:21 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

INEDIT! Orașul din România de unde oamenii pot lua mâncare, gratis, dintr-un frigider

Inițiativă inedită într-o localitate din România! Un proiect social, care a fost pus la punct cu scopul de a sprijini persoanele vulnerabile, se desfășoară în orașul Câmpina din județul Prahova.

Este vorba despre un proiect prin care oamenii care au posibilități pot dona alimente celor mai puțin norocoși. Mai exact, în această localitate există un frigider comunitar, iar aici cetățenii pot lăsa hrană pentru persoanele nevoiașe. Acestea sunt așteptate să ia alimente din frigiderul comunitar, fără să plătească.

Proiectul are deja un succes imens, având în vedere că pe listele programului s-au înscris 350 de persoane, conform Gândul.ro.

Frigider comunitar prahova - INEDIT! Orașul din România de unde oamenii pot lua mâncare, gratis, dintr-un frigider

Foto observatorulph.ro.

Potrivit sursei citate, acest proiect este finanțat cu fonduri europene, iar scopul este acela de a ajuta familiile fără posibilități să își asigure minumum de alimente în această perioadă dificilă.

frigider comunitar 2 - INEDIT! Orașul din România de unde oamenii pot lua mâncare, gratis, dintr-un frigider

Foto observatorulph.ro.

Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval? Sau un copil ia din frigider un ou Kinder și îți spună că așa ceva a văzut, până acum, doar la televizor… Avem înscrise pe listă 350 de familii nevoiașe. Singura condiție este ca acestea să aibă un venit sub 1.000 de lei pe membru de familie sau să fie fără niciun venit. Ideea de bază a proiectului este: comunitatea ajută comunitatea”, a precizat Valentin Dimon, managerul proiectului Frigiderul comunitar, potrivit observatorulph.ro.

Printre donatori se numără oameni simpli, precum pensionari, dar și operatori economici.

Foto observatorulph.ro.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole