Expoziția internațională „Secolul Martirilor” va avea loc pe 23 august

de | 18.08.2023 15:14 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Național

De Ziua Europeană a Comemorării Victimelor Regimurilor Totalitare, Memorialul Închisoarea Pitești deschide o expoziție internațională despre figuri de martiri care s-au confruntat cu persecuții în secolul trecut, la nivel mondial.

martir

Porțile Memorialului se deschid publicului larg în data de 23 august, de la ora 18:30 cu o discuție despre martiriu, dictatură și detenție politică.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul Sergiu Rizescu (fost deținut politic), Wojciech Bednarski (curatorul expoziției), Dragoș Ursu (istoric).

Discuția va fi moderată de Maria Axinte, fondatoarea Memorialului Închisoarea Pitești.

Seara va continua cu deschiderea expoziției în interiorul Memorialului Închisoarea Pitești. Andrei Bălan (sculptor și muzician) va acompania momentul cu un soundscape (chitară și electronice) creat special pentru acest eveniment. Istoria secolului al XX-lea a fost marcată de ascensiunea ideologiilor și regimurilor totalitare.

Comunismul, fascismul și nazismul au adus suferințe incomensurabile și nenumărate victime, chiar și în părțile lumii care nu au fost supuse stăpânirii lor. Printre zecile de milioane de victime ale totalitarismul au fost și creștini de diferite confesiuni. Unii dintre ei au fost uciși din cauza credinței lor, alții din cauza naționalității, rasei, clasei, opiniilor sau activității lor politice și sociale. Pentru mulți dintre ei, persecuția a devenit o oportunitate de a depune mărturie despre credința lor.

De precizat că intrarea la eveniment este liberă.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Educației. Elevii se întorc la școală pe 11 septembrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole