Expoziție. Satele-model Dioști și Antonești

de | 09.09.2023 16:31 | Ștefănești, Cultură

Până la jumătatea lunii septembrie 2023, Muzeul Golești invită pe cei interesați să descopere poveștile satelor-model din spațiul rural românesc.

Expoziția realizată de Ordinul Arhiecților din România, filialele din Argeș și Oltenia rezprezintă rezultatul unor cercetări de teren și de arhivă, transpuse în imagini și relevee care narează viziual două din cele mai interesante experimente sociologice, născute din două dezastre provocate de foc și apă în spațiul rural românesc, arată cei de la Muzeul Golești. Perioada interbelică cunoaște un important progres economic, dublat de efortul de a introduce accelerat elemente de civilizație modernă în spațiul rural românesc. ”Pe lângă marele proiect al lui Dimitrie Gusti, de la București, în spațiul românesc se înmulțesc inițiativele de a crea sate model: unele din dorința de a ridica nivelul de viață și de instrucție, altele ca urmare a unor evenimente nefericite sau a unui dezastru natural”, potrivit informării publicate.

Sursă foto: muzeulgolesti.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zi de septembrie cu temperaturi de iulie! Temperaturi de până la 31 de grade!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești

Ultimele articole