Ce facem cu deșeurile generate de Paște? Sortarea și depozitarea corectă ajută la protejarea mediului

de | 30.04.2024 09:52 | Pitești, Administrație

Sărbătorile de Paște sunt un prilej de mare bucurie, dar și o perioadă în care se generează cantități considerabile de deșeuri. Cu un comportament responsabil, prin gesturi mici, cetățenii pot proteja mediul prin depozitarea corectă a deșeurilor, pe tipuri de categorii, și chiar să reducem cantitățile de deșeuri generate în această perioadă, și nu numai, prin: folosirea pungilor reutilizabile pentru cumpărături; orientarea către produsele vrac și către cele cu mai puțin ambalaj – cu un impact scăzut de mediu.

”Sortarea și depozitarea corectă a deșeurilor de ambalaje generate în această perioadă, prin diferitele activități specifice sărbătorilor pascale, începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton se colectează în containerul ALBASTRU sau inscripționat corespunzător.

Deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal se colectează în containerul GALBEN sau inscripționat corespunzător.

Deșeurile reciclabile din material de tip sticlă se colectează în containerul VERDE sau inscripționat corespunzător.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu, nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25”, informează reprezentanții administrației locale pe pagina de Facebook.

Reciclând deșeurile:

  • Conservăm resursele naturale;
  • Diminuăm cantitatea deșeurilor;
  • Scădem nivelul emisiilor nocive din aer – reducem poluarea;
  • Păstrăm un mediu curat pentru noi și generațiile următoare.

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, cetățenii se pot adresa operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636 535, fax: 0248/215 308, e-mail: salubritate@gmail.com .

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitesti

Ciotiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Banii au venit mai devreme. Poștașii distribuie pensiile pentru luna mai

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești