Un urs a făcut prăpăd într-o gospodărie din Corbi. Fostul primar, Virgil Baciu, trage un semnal de alarmă

de | 07.07.2023 18:22 | Știri, Eveniment, Județean

Urșii continuă să se plimbe nestingheriți prin localitățile din județul nostru și să bage spaimă în localnici.

De data aceasta, victime au fost locuitorii din Corbi, unde un urs a făcut prăpăd într-o gospodărie din această comună.

O familie din această localitate, nea Nel Rizoi împreuna cu soția , tanti Gica, așa cum îi știu cei din zonă, au fost atacați, seara trecută, de un urs care le-a omorât un porc, iar pe altul l-a rănit.

Porci raniti - Un urs a făcut prăpăd într-o gospodărie din Corbi. Fostul primar, Virgil Baciu, trage un semnal de alarmă

Având în vedere efortul pe care îl depun pentru a crește animalele, ei au ales să se lupte cu ursul, atacând-ul cu o furcă, încercând să își protejeze astfel gospodăria chiar cu prețul vieții.

Din păcate, în ultima perioadă, animalele sălbatice sunt prezente aproape zilnic printre oameni, atacându-le atât gospodăriile, cât și pe ei.

În această privință, fostul primar al comunei, Virgil Baciu a postat, astăzi, un mesaj pe rețelele de socializare prin care atrage atenția locuitorilor asupra pericolelor cauzate de prezența urșilor în zonele populate.

Totodată, el și-a exprimat nemulțumirile de faptul că autoritățile nu iau măsuri în această privință, iar locuitorii sunt nevoiți să se lupte cu animalele sălbatice pentru a-și apăra gospodăriile.

Pentru cei care nu înțeleg viața la țara 😡😡care nu înțeleg ce înseamnă sa vina ursul peste tine in casă la orice ora din zi și din noapte , sa chinuiască și sa omoare animalele oamenilor pe care le-au îngrijit și crescut cum au știut ei mai bine .
Nea Nel Rizoi împreuna cu soția , tanti Gica cresc animale de când se știu , adică de vreo 70 de ani si aproape in fiecare an cel puțin odată sunt atacați fe urs sau de lup cum da întâmplat si aseară când ursul a omorât un porc si a rănit altul , cu toate ca are o vârsta înaintată nea Nel s-a luptat cu ursul la propriu cu furcoiu sa alunge ursul si a reușit doar pe jumate pentru ca un porc nu a mai putut fi salvat .
Acest om cu o inconstiență debordantă sau nu , a ales sa lupte pentru viața bietelor animale , pentru a-si proteja munca si cheltuiala , pentru a-si apăra gospodăria chiar cu prețul vieți .
Viața copiilor , părinților , bunicilor este in pericol in casă , in curtea casei , pe strada , la grădinile care trebuie sa le muncească pentru a-și asigura hrana și văd tot felul de imbecili care ne dă lecții și ne acuza tot pe noi ca trebuie să-i protejam .
Da sunt de acord ca trebuie sa asiguram protecție acestor animale sălbatice și nu numai , dar cu ce preț și in ce fel ?
Cu prețul vieții oamenilor .
Cu prețul vieții animalelor domestice , crescute cu chin și pentru a avea ce pune pe masa copiilor .
Cu prețul sărăcirii populației , atâta timp cât sunt omorâte sute și sute de animale din gospodării , oi , porci , vaci , capre , etc .
Cu prețul depopulării satelor din aceste zone de munte ( dar probabil ca asta se dorește )
Transformați-ne in rezervații salbatice cu tot cu case , terenuri , gospodarii , animale domestice , sălbatice , aduceți și maimuțe și ce mai vreți voi , schimbați lanțul trofic , puneți-ne la toți microcipuri , faceți țarcuri sa stam închiși cu toții pana ne acomodăm ,asta se dorește și asta se va întâmpla dacă nu luam atitudine împotriva acestor netrebnici .
Unde sunt ONG-urile care cheltuiesc milioane de euro pentru propaganda și pentru îndobitocirea oamenilor ?
Unde este Fundația Conservation Carpathia când oamenii se lupta cu ursul pentru a-și salva animalele din curte ?
Autoritățile nu mai au pârghiile pentru a putea proteja comunitățile .”, transmite fostul primar al comunei Corbi, Virgil Baciu

Problema urșilor care coboară din păduri în zonele populate de oameni este din ce în ce mai pregnantă în județul Argeș. Cazurile s-au înmulțit în ultima perioadă, iar în unele localități, oamenii au ajuns să fie terorizați de urși.

Animalele sălbatice care ajung din ce în ce mai des în localităţi produc numeroase pagube materiale, iar  în unele situaţii pun în pericol și viaţa oamenilor.

Vă reamintim că, în urmă cu o săptămână, un bărbat de 47 de ani, din comuna Mihăești, satul Furnicoși, a ajuns la spital după ce a fost mușcat de picior de un urs.

Tot săptămâna trecută, urșii și-au făcut simțită prezența și pe străzile din localitatea Micești, lucru care nu mai reprezintă de mult o noutate pentru localnici.

Oamenii au tot cerut ajutor, iar poliţiştii şi jandarmii au intervenit de fiecare dată pentru a alunga oaspeţii nepoftiţi. Dar scenele se repetă.

Sătenii spun însă că le este teama să mai iasă din casă  și că le este frică să nu fie atacați, atât ei cât şi animalele din gospodării.

De asemenea, și în satul Păuleasca și-a făcut apariția un urs pe stradă.

Am ajuns un stadiul în care îți mai este frica sa ieși din casa și nu vorbesc sa ieși în drumul principal, ci în propria ta gradina .nu știi dacă te trezești cu vreun urs care sare gardul😡 exact cum s a întâmplat asta seara!trebuie sa stam sechestrați în casa și copiii sa îi ținem numai în casa, sa ajungem sa ne fie teama pentru viata noastra!NU PUTEM TRAI ASA!TREZIȚI-VĂ DIN VISE SI LUATI URSII DIN SATE!VREM O VIATA NORMALA!”, transmite o localnică pe Facebook

foto Facebook Virgil Baciu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat de 47 de ani, atacat de urs în Mihăești. Victima a ajuns la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Corbi

Ultimele articole