O firmă din Bucureşti a semnat în aceeaşi zi două contracte de 12 milioane lei cu o primărie din sudul judeţului

de | 07.07.2023 19:00 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Rural

New entry pe piaţa lucrărilor publice din Argeş

O firmă din Bucureşti a semnat în aceeaşi zi două contracte de 12 milioane lei cu o primărie din sudul judeţului

În ultimii ani, firmele argeşene de construcţii au început să piardă teren în faţa altor companii de profil venite din alte judeţe, atrase de licitaţiile cu miză de milioane, finanţate prin diverse programe guvernamentale. În urmă cu câteva zile, a apărut un nou constructor important în peisaj, new entry în licitaţiile publice din Argeş.

15 străzi din comuna Slobozia vor fi modernizate în perioada următoare în cadrul a două proiecte finanţate prin Programul Naţional „Anghel Saligny”. Lansate pe site-ul licitaţiilor în urmă cu două luni, la o distanţă de două zile unul de altul, contractele pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor în cazul ambelor investiţii au fost atribuite în aceeaşi zi, aceleiaşi firme, care îşi va trece în conturi aproape 12 milioane de lei.

Dual General Construct – noua concurenţă a constructorilor argeşeni

Fericitul câştigător al celor două contracte este omul de afaceri Bogdan Diaconescu, patronul firmei bucureştene Dual General Construct, o companie de construcţii înfiinţată în 2006 care se află la prima experienţă câştigătoare pe piaţa argeşeană a lucrărilor publice. Dacă în Argeş nu prea a auzit mai nimeni de ea, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov pare să fie una dintre firmele cu lipici la contractele din bani publici, mai ales în Sectorul 6 al Capitalei (până în 2020) şi în comuna Chitila (din 2020 încoace).

În ultimii ani a crescut constant, ajungând în 2022 la o cifră de afaceri de 65 milioane lei şi o echipă de aproape 150 de angajaţi, mai mult decât majoritatea companiilor argeşene de profil, cu care acum vine să se bată pentru contractele importante cu administraţiile publice din judeţ.

Asfaltări pe 15 străzi din Slobozia

Omul de afaceri Bogdan Diaconescu, de profesie inginer, îşi va muta pentru următoarele luni o parte din logistică în sudul Argeşului, la Slobozia, pentru că are de asfaltat aici 7,4 km de drumuri comunale şi de interes local. Şi asta, pentru că pe 26 iunie a semnat nu unul, ci două contracte cu Primăria Slobozia.

Pentru proiectul „Modernizare drumuri comunale în comuna Slobozia, județul Argeș”, fostul ministru al Dezvoltării a semnat contractul de finanţare în luna martie a acestui an, pentru suma de 4 milioane lei. Licitaţia a fost lansată pe 3 mai 2023 şi două luni mai târziu revenea firmei Dual General Construct, care a câştigat licitaţia în faţa societăţii argeşene Beto Construct Argeş, manageriată de Ion Micu. Investiţia vizează modernizarea a 3283 m de drumuri comunale,  lucrările urmând să se execute pe străzile Ciobănașului (681 m), Nigrișoara (533 m), Măceșului (347 m), Anton Pann (334 m), Dudului (578 m) şi Mărului (600 m).

Cel de-al doilea proiect de asfaltare de la Slobozia are o valoare dublă faţă de primul, în aprilie fiind semnat contractul de finanţare prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, în valoare de aproape 8,2 milioane lei, iar pe 5 mai fiind lansată licitaţia. Proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Slobozia, județul Argeș” a fost adjudecat de firma din Ilfov pentru suma de 6,35 milioane lei la care se adaugă şi TVA, Dual General Construct fiind, de această dată, unic ofertant.

Lucrările din acest proiect au ca scop modernizarea a 4103 m de drumuri de interes local, mai exact următoarele străzi: Balabanului (766 m), Agricultorilor (576 m), Zambilei (444 m), Sf. Andrei (563 m), Plopului (216 m), Lacului (229 m), Stejarului (443 m), Teiului (355 m) şi Dâmbovnic (453 m).

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AFACERILE ARGEȘULUI (III). Cătălin Spătaru – singurul argeşean care se bate de la egal la egal cu greii din construcţii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | Argeș | Bogdan Diaconescu | București | Chitila | Slobozia