anchetaonline.ro

Fată de 17 ani din Argeș- apel fals de sechestrare la 112! A declanșat ditamai operațiunea!

de | 24.08.2022 16:07 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Acțiune de amploare a polițiștilor din cadrul Poliției Câmpulung, după ce au fost puși pe jar de o fată de 17 ani.

În seara zilei de 19 august, minora a sunat la 112, spunând că este sechestrată și cerând ajutorul polițiștilor. Apoi, apelul a fost brusc întrerupt, iar telefonul închis.

Fata nu a oferit date suplimentare privind identitatea ei, locația în care se află sau cum a ajuns să fie lipsită de libertate. Astfel, polițiștii  au pornit cercetările și au localizat zona de unde a fost inițiat apelul, respectiv localitatea Bughea de Sus. Acolo, oamenii legii au desfășurat o serie de activități pentru a identifica persoana care a sunat la 112, iar ulterior, au descoperit că era vorba despre minora de 17 ani, din Bughea de Sus.

Însă, trezindu-se cu polițiștii în fața ei, fata a recunoscut că nu se afla în pericol, nefiind victima vreunei infracțiuni.

Având în vedere că în urma apelului fals la 112, a fost declanșată o operațiune de amploare, minora a fost amendată cu 4.000 de lei „conform art. 32 din O.U.G. 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.”

Apelarea abuzivă ori alertarea falsă prin SNUAU- sancționată aspru

Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că apelarea abuzivă sau alertarea falsă prin SNUAU se sancționează drastic, cadrul legal devenind mult mai strict.

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore în folosul comunității. Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunității.
Pentru săvârșirea din nou a contravenției, în interval de un an, de la sancțiune, se aplică amenzi duble.

Apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție, sau apelarea numărului 112 pentru a aduce injurii operatorilor”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Accident la Auchan Bradu după ce a intrat direct în spălătorie!

 

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: