Felicitări! Băiatul instituționalizat din Argeș care a intrat și la Poliție, și la Drept!

de | 12.09.2022 09:47 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

Un tânăr din județul Argeș este exemplul evident că dacă ești ambițios și îți dorești cu adevărat să faci ceea ce îți place, poți ajunge acolo unde îți propui.

Marius Vîlcoci, un argeșean de 21 de ani, face parte din Complexul de Tip Familial „Casa Noastră” din Pitești și a reușit să fie adimis la Școala de Subofițeri de Politie din Câmpina, iar în acest an își va începe studiile și la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Pitești.

Marius a ajuns în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (DGASPC) când avea numai 10 ani, provenind dintr-o familie cu probleme materiale.

Acest lucru, însă, nu l-a împiedicat să se dezvolte și chiar să devină un exemplu pentru ceilalți copii și tineri din cadrul CTF „Casa Nostră Pitești”.

Marius este pasionat de sport, de fotbal, în trecut făcând parte din lotul de arbitri ai Asociației Județene de Fotbal Argeș.

Ulterior, tânărul și-a descoperit o altă latură și s-a orientat spre o altă activitate. A fost momentul în care a ales să urmeze o carieră în Poliție, fiind admis la Școala de Subofițeri de Politie din Câmpina.

Cel care a fost un model pentru el și care l-a motivat să se îndrepte spre acest domeniu a fost agentul de poliție Claudiu Puică, din cadrul Poliției Orașului Mioveni.

Marius a fost un exemplu pentru ceilalți tineri. Când a ales acest drum, a fost sprijinit de către domnul Claudiu Puică, fiind polițistul care ține legătura cu complexul nostru pe partea de Mioveni. Ne-a ajutat foarte mult și l-a sprijinit foarte mult pe Vîlcoci și pe toți copiii care își doreau să facă ceva cu viața lor, indiferent de cariera pe care o alegeau.”, a declarat domnul Nicu Mantu, reprezentant al CTF „Casa Nostră Pitești”.

În acest an, Marius Vîlcoci își va termina studiile la Școala de Subofițeri, iar din octombrie va începe Facultatea de Drept din cadrul Universității din Pitești. El poate opta să locuiască la CTF Casa Nostră Pitești până la vârsta de 26 de ani.

După ce au împlinit vârsta de 18 de ani, copiii care își continuă studiile pot rămâne în centru până la vârsta de 26 de ani. Dacă nu își continuă studiile, îi ajutăm încă doi ani, pe baza unui contract, în a-și găsi un loc de muncă sau poate chiar o locuință”, a adăugat Nicu Mantu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un tânăr din Mioveni a obținut cea mai mare medie de admitere la Academia de Poliție

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Marius Vîlcoci | Pitești

Ultimele articole