anchetaonline.ro

Filarmonica Pitești vrea pian de 125.000 de euro. Consilierul Tiberiu Irimia le sugerează unul mai la jumătate de preț…

de | 14.03.2022 10:28 | Administrație, Cultură

Pentru prima oară în istoria sa, Filarmonica Pitești a reușit să atragă fonduri, altele decât cele din bugetul local. Ministerul Dezvoltării le-a acordat o sumă relativ generoasă din care managerul Gabriel Niță vrea să achiziționeze camere video 4K, microfoane profesionale, ecrane led de interior și exterior și un pian de aproximativ… 125.000 de euro (627.000 lei). Suma, destul de măricică, i-a activat cunoștințele muzicale consilierului local Tiberiu Irimia, în trecut componentul unei trupe locale. Între Irimia și directorul Filarmonicii a avut loc un dialog în cadrul ședinței de votare a bugetului la care toți s-au uitat… lung.

 

Dialog și coarde sensibile

*Gabriel Niță: Sunt colegi de la Filarmonici din țară care au achiziționat pian la mâna a doua, cu 5 miliarde, și ne spun că, dacă nu ne grăbim să achiziționăm un pian, s-ar putea să nu mai găsim la prețul dorit. Vorbim de un pian Steinway C227, care ajunge chiar la 12 miliarde.

*Tiberiu Irimia: Știu, concurentul lui este Yamaha C7 și costă 70.000 de euro.

*Gabriel Niță: Este un pian cu coadă scurtă, noi am făcut această propunere pe baza referatelor primite de la colegi.

*Tiberiu Irimia: Yamaha are coadă lungă și cred că e mai frumos pentru dumneavoastră să aveți cu coadă lungă. Cred că pe Yahama C7 nu v-ar spune niciun pianist din România că nu are condițiile necesare să cânte pe el.

*Gabriel Niță: Un astfel de pian cu coadă scurtă avem în sala multimedia unde colegii doar fac repetițiile pentru concertul de pian. Toți pianiștii din țară ne-au spus că avem nevoie de un alt pian, pentru că acesta este de 14 ani și-l acordăm înainte de fiecare concert. Am ajuns să ne ferim de concertele de pian, pentru că plătim pentru acest acordaj. Acest pian poate fi folosit 25 de ani de aici înainte…”

Mai ușor cu pianul pe scări

Am făcut și noi un scurt research și am constatat că filarmonicile care se respectă își cumpără de la Steinway în sus. Filarmonica Banatul din Timişoara a cumpărat un pian Steinway care a costat 130.000 de euro, în timp ce Filarmonica Braşov a achiziționat un Steinway cu coadă lungă în valoare de 144.000 de euro. Chiar și la o simplă audiție realizezi că Yamaha, pe lângă un Steinway, e doar o glumă. Ținând cont că nu-ți cumperi în fiecare an un pian, cu siguranță Filarmonica Pitești merită o sculă bună.

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Local Pitești | Filarmonica Pitești | Gabriel Niță | Pitești | Tiberiu Irimia
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: