anchetaonline.ro

Managerul Centrului Cultural a intrat pe țeava Consiliului Local. I s-a cerut demisia!

de | 14.03.2022 10:26 | Administrație, Cultură

 Primarul Gentea: „E o decizie care dovedește că nu știți carte, e jenantă!”

Tentativă de fraudă sau incompetență? – s-au întrebat consilierii locali săptămâna trecută, când managerul Centrului Cultural Pitești, Carmen Salub, și juristul instituției au trimis pe masa Consiliului Local un buget nevotat în Consiliul de administrație al instituției, așa cum cere legea. Consiliera PNL Cătălina Dumitrașcu, membră în cadrul CA, a atras atenția asupra acestui lucru, cu atât mai mult, cu cât managerul Centrului Cultural i-a transmis un convocator cu totul diferit față de ce a prezentat în Consiliul Local. Manevra a fost rapid devoalată, iar primarul Cristian Gentea, furios că are asemenea manageri în subordinea sa, a cerut de îndată să se voteze în CA bugetul instituției, pentru ca apoi să treacă și prin votul Consiliului Local. 

 „Avem niște costuri supradimensionate”

„Asta e o decizie a Consiliului de administrație, doamnă președintă, care dovedește că nu știți carte, e jenantă! Ați hotărât analizarea? Nu aveți aprobarea pe ordinea de zi, aveți doar programul minimal de activități. Imediat după ședință convocați Consiliul de administrație, după care convoc ședința de îndată.”, a transmis primarul Cristian Gentea managerului Centrului Cultural Pitești.

Consiliera Cătălina Dumitrașcu a mai atras atenția și asupra unor achiziții destul de umflate pe care Centrul Cultural ar intenționa să le facă. „Avem niște costuri supradimensionate. Înțeleg necesitatea asigurării calității transmiterii live a evenimentelor din cadrul municipiului Pitești și a ședințelor noastre, dar când mă uit la specificațiile tehnice ale echipamentelor văd costuri cu mult peste cele din piață. Se intenționează realizarea unui studio de televiziune în cadrul Centrului Cultural, un studio în subordinea CL și al primăriei. Un rack de podea este estimat la 7000 lei, deși se poate găsi la 2.500 lei.  Un sistem PC cu placă video încorporată – 7.000 lei preț estimat, 4.000 lei în piață. Din nou vrem laptop Apple pentru care s-au alocat 19.000 lei, deși se găsește la 14.500 pe piață. Punem 1,7 miliarde lei vechi doar pentru achiziția de echipamente! Hai să prioritizăm nevoile cetățenilor. În calitate de director de școală am fost foarte atentă cu cheltuirea banului public.”, a declarat Cătălina Dumitrașcu.

După ce situația a fost remediată, consilierii PNL i-au cerut demisia atât managerului, cât și juristului care, prezent în ședință, a încercat să-i inducă în eroare pe cei prezenți că bugetul ar fi fost votat. „În virtutea acestor lucruri îmi permit să cer demisia doamnei director și a domnului jurist de la Centrul Cultural, pentru că mi se pare inadmisibil să se încerce să fim prostiți pe față. Sunt de 12 ani acolo, ar fi trebuit să se știe toate astea.” – a declarat Răzvan Șerbănoiu.

Centrul Cultural Pitești este una dintre instituțiile cele mai prăfuite din subordinea Primăriei Pitești. Cu mult după celelalte centre culturale din județ, multe dintre activitățile de aici au o adresabilitate într-atât de redusă, încât nu-și justifică nici măcar lumina și căldura care sunt consumate.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: