Film în premieră la Cinematograful „București”, sâmbătă 11 martie

de | 08.03.2023 10:49 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

Cinematograful de artă „București” va proiecta în premieră filmul „Alis”, regizat de Nicolas van Hemelryck și Clare Weiskop, sâmbătă, 11 martie, de la ora 18.00.

film afis 11 martie 2023

Despre ce este vorba în film?

Filmul prezintă niște adolescente, care nu demult trăiau pe străzile din Bogota și care participă la un exercițiu creativ al cărui rezultat este Alis, o colegă de clasă fictivă.

Exercițiul începe ca un joc inocent, o pânză goală pe care fetele își pot proiecta propriile experiențe. Pe măsură ce ficțiunea prinde contur, crește și se îmbină cu realitatea, le deschide posibilitatea de a-și vedea propriile experiențe dintr-o perspectivă diferită.

Crearea acestei colege de clasă fictive rupe ciclul de violență în care au trăit și le oferă o oportunitate unică de a visa un viitor mai bun. O poveste profundă și puternică, plină de râsete, dragoste și muzică, care se întâmplă în locul cel mai puțin așteptat.

De precizat că prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru  studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

film afis 12 martie 2023

Totodată, duminică, 12 martie 2023, de la ora 18.00 va fi reproiectat filmul „6,9 pe scara Richter”. Filmul este în regia lui Nae Caranfil iar în rolurile principale îi puteți vedea pe: Maria Obretin, Teodor Corban și Laurențiu Bănescu.

Filmul vorbește despre un tânăr actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universal fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența. Tony-actorul, soția sa instabilă psihic, tatăl hedonist și frumoasa (deși mult prea tânăra) iubită a acestuia, evoluează împreună într-un „cadril” tragi-comic, în așteptarea unui dezastru seismic și a unei premiere teatrale unde, cel puțin în intenții, „toată lumea râde, cântă și dansează”…

La acest film, prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

Foto: Cinematograful „București”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cinematograful București

Ultimele articole