O firmă din Argeş este principalul furnizor de maşini pentru Primăria Constanţa

de | 28.07.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Economic, Știri

Numărul firmelor argeşene care reuşesc să câștige licitații în alte judeţe este relativ restrâns. Center Tea & Co SRL, o firmă din Poiana Lacului cu afaceri de peste  33 milioane lei anual, a semnat recent un contract important cu Primăria Constanța, căreia trebuie să îi livreze 14 autovehicule, din care 4 full electric, în sistem leasing operațional pe durata a 48 de luni.

Firma argeşeană furnizează autovehiculele în leasing operaţional

Primăria Constanța a lansat în toamna anului 2022 procedura de licitație în vederea achiziționării  unui număr de 19 autovehicule pentru Poliția Locală, Direcția Generală de Gestionare Servicii Publice, Direcția Logistică, Direcția Digitalizare și Tehnologia Informației. Firma argeşeană şi-a adjudecat trei din cele patru loturi ale licitaţiei, valoarea totală a celor trei contracte fiind de 1.988.880 lei (fără TVA).

Center Tea & Co SRL nu este la prima colaborare cu primăria de la malul mării, anul trecut firma din Poiana Lacului furnizând aceleiaşi instituţii, tot în sistem de leasing operaţional, nu mai puţin de 35 de autoturisme, din care 7 electrice, valoarea acestui contract fiind de 2.863.620 lei (fără TVA).

Leasingul operaţional este diferit de cel financiar şi asta pentru că ratele lunare fixe reprezintă doar costul transferului dreptului de utilizare, pe perioada contractului fiind acoperite toate costurile de funcționare ale autoturismului, dar și asigurările, mentenanță etc., toate riscurile fiind preluate de către firma de leasing. După patru ani de la încheierea contractelor însă Primăria Constanţa va trebui să restituie firmei argeşene autoturismele preluate în leasing operaţional.

Cine este Center Tea & Co SRL

Center Tea & Co SRL, care are ca principal obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri, îl are ca asociat majoritar pe Minel-Eugen Diaconu, care este și administratorul firmei. Pentru 2022, a raportat o cifră de afaceri de peste 33,2 milioane de lei și un profit net de aproape 3,5 milioane de lei, având un număr mediu de 42 de angajați. Pe lângă serviciile de leasing financiar, firma are în portofoliu multiple tipuri de transport către Franța, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Portugalia sau Spania.

Minel-Eugen Diaconu este, de asemenea, unic asociat şi administrator al Energopetroleum Top Service SRL, companie cu afaceri de 2,6 milioane lei şi un profit net de 831.000 lei în 2022.

(Sursa foto: ordinea.ro)

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CDLA modernizează strada Coasta Câmpului din Ştefăneşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Center Tea & Co SRL | Constanța

Ultimele articole