anchetaonline.ro

Firmele care vând alcool şi tutun minorilor VOR FI ÎNCHISE LA PRIMA ABATERE!

de | 02.03.2022 23:13 | Eveniment

Firmele care vând alcool şi tutun minorilor VOR FI ÎNCHISE LA PRIMA ABATERE!

Noua măsură face parte dintr-un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, propunerea de înăsprire a sancţiunilor pentru cei care vând alcool minorilor. După ce senatorii au respins proiectul anul trecut, în calitate de primă cameră sesizată, în şedinţa de marţi, 22 februarie, deputaţii au întors la 180 de grade votul Senatului. Conform noului act normativ, vânzarea de alcool sau tutun minorilor va fi sancționată de la prima abatere cu suspendarea activității comerciantului prins că încalcă legea, nu doar cu amendă.

Concret, persoanele juridice care vând băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani vor fi sancţionate cu „amenda contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, conform propunerii legislative. Camera Deputaţilor fiind decizională, propunerea merge la promulgare.

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: