anchetaonline.ro

Un elicopter militar și un MiG-21 s-au prăbușit. 7 militari și pilotul au murit

de | 02.03.2022 23:38 | Național

Tragedie fără margini, după ce două accidente aviatice au avut loc miercuri seara. Accidentele s-au petrecut unul după celălalt în apropierea bazei Mihail Kogălniceanu din Constanța, iar în urma lor 8 oameni au murit.

Avionul MIG 21 Lancer al Armatei Române a dispărut de pe radar între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, după ce decolase de la baza militară Mihail Kogălniceanu, fiind în misiune de patrulare. În căutarea lui a fost trimis un elicopter al Armatei, IAR 330 Puma. Atât avionul, cât și elicopterul s-au prăbușit. Toți cei 7 militari au murit, iar la scurt timp Ministerul Apărării a anunțat că și pilotul avionului MIG a fost găsit fără viață.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

Conducerea MApN îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului căzut la datorie.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj:

„Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea. Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune și condoleanțe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României, care și-au pus datoria față de țară înaintea propriei vieți. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa!”, a spus Nicolae Ciucă.

 

Foto adevarul.ro

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: