Fișe medicale pentru permisul auto, eliberate fără consultații! Șase persoane au fost reținute

de | 19.01.2024 18:25 | Național, Eveniment

Zeci de mii de fișe medicale pentru obținerea sau preschimbarea permiselor de conducere ar fi fost eliberate în fals la o clinică privată din Ilfov, în ultimii 5 ani.

Două percheziții au fost făcute în acest dosar, la clinica medicală privată și la o adresă din județul Călărași, relatează digi24.ro

În urma lor s-au descoperit sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile și înscrisuri care ar fi fost folosite pentru infracțiuni.

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfăşurat 2 percheziţii, una la sediul unei clinici medicale private, iar cealaltă la o adresă din judeţul Călăraşi, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu”, a transmis, vineri, IPJ Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, documentele au fost eliberate în perioada 2019-2024 și se realizau fără ca beneficiarii să se prezinte la clinica medicală pentru a fi consultaţi, iar dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultaţi de către toţi medicii înscrişi pe fişele medicale, fie ar fi fost consultaţi de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară de specialitate.

În urma perchezițiilor, șase persoane ( doi bărbați și patru femei) au fost reținute, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acestea să fie prezentate procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri privind măsuri preventive.

Foto descriptiv  Freepik.com
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bucureștean cu permisul suspendat, prins la volan pe străzile argeșene

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ilfov

Ultimele articole