Fondatorul grupului Nordis, cel mai mare dezvoltator imobiliar de pe litoral este argeșean!

de | 27.07.2022 20:20 | Știri, Economic, Național

Pe data de 15 iulie, s-a început livrarea apartamentelor din ansamblul Nordis Mamaia, fiind semnate 50 de contracte în prima zi, prin care investitorii au devenit proprietari în ansamblul hotelier și rezidențial, printre aceștia aflându-se și argeșeni. Până la finalul anului se vor preda 1.000 de unități din prima etapă de dezvoltare.

Nordis Mamaia este un proiect unic pe litoralul românesc și este proiectul companiei fondate de către argeșeanul Emanuel Poștoacă, președintele Nordis Group. Acesta este originar din zona Muscelului, din Lerești și este încă legat și preocupat de locurile natale, firma sa fiind sponsorul principal al echipei de fotbal Muscelul Lerești.

Debutul în imobiliare și l-a făcut în 2003, ca agent, iar în baza succesului pe care l-a avut în primii doi ani de activitate, devenind numărul unu în vânzări, a decis înființarea propriei agenții imobiliare și  astfel a luat naștere Nordis.

Începând cu 2011, am dezvoltat câteva proiecte rezidențiale speciale în zona de nord a Capitalei. 2018 a fost un an definitoriu pentru grup, odată cu asocierea cu Vladimir Ciorbă, actual partener și vicepreședinte Nordis Group. Împreună am identificat o nevoie pe care alți dezvoltatori de pe piață nu o acopereau la acest nivel – apartamentele de vacanță – fiind prima companie din industrie care dezvoltă acest segment de business la această amploare.

De asemenea, am decis să ne concentrăm exclusiv pe dezvoltarea proiectelor hoteliere și rezidențiale de 5 stele în România. În prezent, Nordis Group numără în portofoliu șapte companii care oferă servicii premium în domenii variate – de la dezvoltare imobiliară, arhitectură și construcții, până la consultanță imobiliară, turism, divizie hotelieră și property management.”, declara Emanuel Poștoacă într-un interviu pentru revistabiz.ro, acordat în iunie 2021.

 

Nordis Mamaia va fi un mic orășel la malul mării

Nordis Mamaia

Nordis Mamaia este situat în Mamaia Nord și are o plajă proprie de 10.000 mp. Complexul este format din 4 corpuri de clădire, fiecare cu 11 etaje, oferind 730 de camere de hotel și 670 de apartamente rezidențiale, totul pe o suprafață de 80.000 mp.

Când se vor încheia ambele etape ale proiectului, acesta va fi precum un mic orășel de la malul mării, ce va avea în componență: cea mai mare zonă SPA, 12 restaurante și cafenele, piscine exterioare, sală polivalentă cu peste 1.000 de locuri, pentru competiții sportive desfășurate pe tot timpul anului, spații comerciale, săli de conferință, loc de joacă pentru copii, cazinou premium, cinema VIP, servicii de valet parking, curățenie și room service.

De operarea hotelului se va ocupa divizia Nordis Hotels. Unul dintre beneficiile proprietarilor din complexul Nordis va fi o vacanță de 7 zile în fiecare an în unitatea pe care o deține, la standardele unui hotel de 5 stele, experiență evaluată undeva la 2.000 euro. Conceptul este unic. Investitorii achiziționează o cameră de hotel, cu condiții și servicii de 5 stele plus facilități unice pe litoral, pe care o închiriază cu un randament anual de 7%.

Ansamblul Nordis Mamaia are o valoare de piață evaluată la 156.683.183 de euro conform studiului efectuat de Horwath HTL.

După cum anunță compania, în care co-owner este argeșeanul Emanuel Poștoacă, în primele 6 luni ale anului 2022 a înregistrat vânzări de 123,7 milioane lei, sumă ce reprezintă valoarea precontractelor de vânzare de apartamente în cadrul celor patru proiecte pe care le are în dezvoltare.

Clădiri de tip boutique – ridicate și în zonele turistice montane

În prezent, Nordis Group are deschise patru șantiere, dintre care două sunt în zona montană. Emanuel Poștoacă investește în clădirile rezidențiale de tip boutique, destinate exclusiv închirierii și în Sinaia, și  în Brașov.

Nordis Brașov va fi situat la doar câteva minute de mers cu mașina de obiectivele importante ale municipiului, Piața Sfatului și Biserica Neagră. Aceștia vor fi cazați în unități de 5 stele și vor avea la dispoziție o zonă SPA și infinity pool. Nordis Sinaia se anunță a fi cel mai mare complex hotelier și rezidențial din stațiunea montană și este amplasat în apropierea cotei 1400, la doar 2 minute de telegondolă. Ansamblul, ce va avea servicii și facilități de 5 stele, prevede 157 de camere și apartamente de hotel și 69 de apartamente rezidențiale, cel mai mare SPA din zonă.

În portofoliul de proiecte se mai află Nordis View, în București, aflat tot în stadiul de șantier, iar la capitolul investiții finalizate, compania lui Poștoacă are Nordis Herăstrău și Nordis Primăverii Boutique.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro povestea unui alt argeșean care are unul dintre cele mai mari lanțuri de hoteluri de pe litoral, unități de cazare premium și foarte cunoscute în rândul turiștilor:

 

Afaceristul argeșean Nicolae Movileanu construiește cel mai mare parc acvatic din România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Lerești | Mamaia | Muscelul | Sinaia

Ultimele articole