anchetaonline.ro

Drumul Expres Craiova-Pitești: Se deschide tronsonul care ocolește Slatina!

de | 27.07.2022 20:08 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste bună pentru șoferi! Cel de-al doilea lot din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost finalizat, iar joi va fi dat în circulație.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții companiei care desfășoară lucrările.

Amintim că drumul include centura ocolitoare a localității Slatina, fiind vorba de peste 20 de kilometri.

Astfel, începând de mâine, tot tronsonul 2 al Drumului Expres DEx 12 Craiova – Pitești va fi utilizabil. În aprilie s-a dat drumul traficului pe primul lor, cel care ocolea localitatea Balș, atunci având loc desschiderea primilor kilometri de drum expres din România.

Lucrările la Drumul Expres (tronsonul 2 n.red.) au fost finalizate. În cursul acestei zilei de astăzi, comisia desemnată pentru recepţie la terminare îşi desfăşoară activitatea şi sperăm, până la finalul zilei, să dea acceptul privind recepţia acestor lucrări. Pentru darea în circulaţie, însă, este nevoie să fie preluat de către administratorul drumului, DRDP Craiova, şi nodul rutier Valea Mare care face parte din următorul tronson, tronsonul 3. Lucrările la acest nod rutier sunt parţiale în acest moment, dar pentru darea în circulaţie a lotului 2, s-a făcut posibil de către antreprenor realizarea a două giraţii şi bretele de legătură”, a anunțat reprezentantul firmei care a supervizat investiţia, Ion Stancu.

Pentru efectuarea celui de-al doilea lor al tronsonului 2 au lucrat aproximativ 750 de persoane (personal TESA, personal calificat şi personal necalificat), cu 253 de autocamioane şi cu aproximativ 180 de utilaje.

Lotul 2 din tronsonul 2 este de 21,35 kilometri și are 14 poduri și pasaje pe drumul expres, cinci pasaje la intersecţii denivelate fără acces la drumul expres, un nod rutier la sud de municipiul Slatina şi un pasaj la nodul rutier, 24 de podeţe pe expres şi şapte podeţe la nodul rutier, două parcări de scurtă durată, două spaţii de servicii, potrivit Agerpres.

Foto: Asociatia Pro Infrastructura Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Benzinărie Lukoil- amendată pentru discriminare: „Nu schimbați tampoane”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Craiova | drum expres Pitești Craiova | Pitești | Slatina