Benzinărie Lukoil- amendată pentru discriminare: „Nu schimbați tampoane”

de | 27.07.2022 19:14 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O benzinărie Lukoil a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a afișat un mesaj cel puțin surprinzător în interiorul incintei: „Nu schimbați tampoane”.

Benzinăria se află în județul Dâmbovița, în localitatea Bungetu, iar Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a hotărât că mesajul afișat în locul public face referire la „numite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin”. Fapta a fost încadrată ca fiind discriminare, considerându-se că încaldă dreptul la demnitate.

„Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației; rușine să ducem mizeria dumneavoastră”, este mesajul afișat în stația de carburanți.

Astfel, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis cu unanimitate de voturi amendarea stației de carburanți cu 5.000 de lei.

Foto descriptiv Mamaplus.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ședință de Guvern cu masca pe față! Întrebarea tuturor: redevine obligatorie?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: