Ședință de Guvern cu masca pe față! Întrebarea tuturor: redevine obligatorie?

de | 27.07.2022 17:44 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

În contextul exploziei cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă, una dintre cele mai mari temeri ale românilor o reprezintă reintroducerea obligativității de a purta mască.

Temerile s-au intensificat, miercuri, atunci când în ședința de Guvern mininștrii și premierul au purtat măști de protecție, deși nu este obligatoriu.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat că aceasta este o măsură de prevenție, având în vedere creșterea numărului de cazuri.

De asemenea, autoritățile încurajează purtatul măștilor în spațiile aglomerate.

Există o preocupare – nu doar la nivelul Ministerului Sănătăţii, dar şi la nivelul Guvernului – în legătură cu această creştere a numărului de cazuri şi, din acest punct de vedere, orice măsură de prevenţie din seria celor care au fost deja menţionate şi utilizate, până la urmă, nu doar în România, oriunde în lume, sunt binevenite, orice astfel de măsuri: purtatul măştii în spaţiile aglomerate, că vorbim de mijloacele de transport în comun sau încăperi unde nu se asigură acea distanţă minimă, mai ales că specialiştii vorbesc acum despre faptul că, deşi nu este la fel de periculoasă ca variantele anterioare, şi această formulă care tinde să devină predominantă este destul de contagioasă, din ce în ce mai contagioasă”, a transmis Dan Cărbunaru.

Aceste măsuri de prevenire vor fi transmise prin mijloace de comunicare populației, însă, momentan, nu sunt obligații, potrivit lui Dan Cărbunaru.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.802 cazuri noi de COVID, la aproape 30.000 de teste efectuate. În secția ATI sunt internați 233 de pacienți. Totodată, și numărul deceselor a început să crească, în ultimele 24 de ore, 29 de oameni murind din cauza COVID.

Foto Antena 3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Restricții de trafic pe drumurile naționale din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19