Afaceristul argeșean Nicolae Movileanu construiește cel mai mare parc acvatic din România!

de | 29.05.2022 20:15 | Județean, Economic, Lifestyle

Proprietarii lanțului de complexe hoteliere Mera, de pe litoralul românesc, membrii familiei Movileanu, au demarat, în ianuarie, construcția celui mai mare aqua park din țară. Investiția este evaluată la aproape 60 de milioane euro și are ca termen de finalizare anul 2024.

Litoralul românesc are potenţial. Este nevoie de investiţii în servicii de calitate. Anul trecut am finalizat construcţia a 25 de viluţe la Venus, investiţie de 6 milioane de euro, printr-un credit bancar“, a declarat pentru „Ziarul Financiarˮ, Nicolae Movileanu, omul de afaceri argeșean, care a reintrodus în circuitul turistic vechi hoteluri românești de pe litoral, cre acum au devenit un brand.

Vom face un parc de distracţie, cu aqua parc inclus, parc tematic, cu multe alte activităţi. Am demarat deja proiectul, va fi o referinţă pentru litoralul românesc. Estimăm că îl vom deschide în 2024. Am mers înainte cu toate investiţiile planificate“, a mai adăugat Nicolae Movileanu.

La nivel local, acesta deține Delta Invest, producător de mase plastice pentru industria de automobile. În sectorul turistic a făcut pasul în 2014, prin preluarea hotelurilor Cocor şi Pajura din Venus, plus alte 28 de vile de la THR Marea Neagră. Toate acestea au fost amenajate sub forma unui complex, care a primit patru stele, sub numele de Mera Resort.

Cine este Nicolae Movileanu – patronul argeșean cu peste 1500 de angajați

Nicolae Movileanu este inginer de profesie și a debutat în afaceri în 1994, în industria de automotive, punând bazele Delta Invest, iar ulterior și-a diversificat obiectul de activitate, intrând pe piața turismului, prin achiziția unor hoteluri vechi de pe litoral și modernizarea acestora.

Compania argeșeană Delta Invest este unul dintre liderii locali în materie de cercetare și dezvoltare pe piețele produselor injectate din mase plastice, a proiectării și fabricării de matrițe și a  producerii de repere si componente injectate din mase plastice. Compania lucrează cu parteneri de anvergură din industria românească și europeană.

În decembrie 2019, Nicolae Movileanu (foto dreapta) a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Mioveni.

Nicolae Movileanu - dreapta

Compania pe care o conduce este o firmă cu peste 1.500 de angajați în zona Mioveni care contribuie la dezvoltarea locală și la PIB-l țării. Domnul Movileanu este unul dintre cetățenii din Mioveni care de fiecare dată a spus prezent la activitățile noastre. A pornit de la zero în 1990 și a evoluat de la an la an, fiind un model de urmat din acest punct de vedereˮ, a declarat primarul Ion Georgescu la momentul respectiv.

Nicolae Movileanu, în ciuda succesului său în afaceri, este foarte discret în ceea ce privește viața publică.

Societatea Mera Resort, care operează unitățile de cazare de la malul mării, o deține alături de soția sa, Mariana Movileanu. Compania a fost înființată în anul 2015 și are sediul social în orașul Mioveni.

Mera Resort Piscina

Foto credit: Mera Resort Venus are cea mai mare piscină din sudul litoralului românesc.

Mera Hotels are complexuri turistice în stațiunile Venus, Cap Aurora și Mangalia, oferind un total de 1824 de locuri de cazare, în 912 camere și apartamente.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MONȘTRII SACRI AI ARGEȘULUI – ce au ajuns în 2022 cei mai puternici jucători din istoria județului!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Delta Invest | Ion Georgescu | Mera Resort | Mioveni | Nicolae Movileanu

Ultimele articole