Pe fondul condițiilor meteorologice nefavorablie. CFR Călători: Restricții în circulația trenurilor

de | 25.11.2023 18:55 | Național, Administrație

Pe fondul condițiilor meteorologice nefavorablie care afectează mai multe zone din țară și ținând cont de avertizările meteo pentru această perioadă, începând din această seară – 25 noiembrie, ora 19:00, CFR anunță că introduce mai multe restricții în circulația trenurilor de călători pentru derularea traficului feroviar în condiții de siguranță.

Aceste restricții se aplică în special pentru trenurile cu îndrumare din/ sosire în stația Constanța și stații cale ferată de pe magistrala 800 București – Constanța unde se interzice circulația cu tracțiune electrică și automotoare, ceea ce va genera întârzieri pe această secție precum și decalări de orare la trenurile de legătură.

CFR este pregătită să intervină cu mai multe unități diesel

Pentru asigurarea continuității circulației trenurilor în condiții de siguranță, CFR Călători pune operativ la dispoziția CFR SA tracțiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta București – Constanța și retur. De asemenea, CFR Călători este pregătită să intervină, în funcție de evoluția stării vremii și a condițiilor de circuație, cu mai multe unități diesel, în limita parcului tehnic disponibil. Având în vedere faptul că starea vremii este în evoluție, sunt posibile și modificari în programul trenurilor ca urmare a circulației dificile din zonele afectate sau în zonele unde se lucrează pentru restabilirea circulației în condiții normale și de siguranță. Circulația în zonele afectate de condițiile meteo de iarnă se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

”CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie”, potrivit informării publicate.

Totodată, CFR recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor. Pasagerii care au bilete şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea  călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR