Fonduri de 1,2 miliarde de euro pentru sistemul de management al deșeurilor din România

de | 14.07.2023 18:18 | Știri, Economic, Național

Vești bune. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a precizat că vor fi alocate fonduri de 1,2 miliarde de euro sistemului de management al deşeurilor din România, prin PNRR, pentru implementarea proiectelor din domeniu.

Ministrul a deschis seria de conferinţe regionale din cadrul campaniei naţionale de conştientizare şi educare privind colectarea separată a deşeurilor, „Reciclăm în România”. Prima conferinţă a fost organizată la Bacău în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, ai mediului privat şi ai organizaţiilor de profil, informează un comunicat al ministerului de resort.

”Este pentru prima oară în istorie când alocăm fonduri de 1,2 miliarde de euro sistemului de management al deșeurilor din România, prin PNRR, sumă consistentă care ne va susține în implementarea proiectelor din domeniu”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, în deschiderea conferinței, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a instituției.

”Reciclăm în România” este prima campanie națională de acest tip derulată de MMAP, prin Administrația Fondului pentru Mediu, și are drept scop creșterea gradului de informare și conștientizare a importanței colectării separate. Din datele furnizate de cercetările care au stat la baza inițierii campaniei, reiese că cea mai mare parte dintre români nu colectează separat deșeurile, pe mai mult de două fracții, în timp ce aproape 90% dintre respondenți declară că sunt interesați să colecteze separat, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului Romania

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sunt vizate persoanele cu dizabilități din centre. S-a prelungit perioada de implementare pentru două programe importante

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului