A fost adoptat bugetul pe 2024

de | 20.12.2023 20:52 | Național, Administrație

După lungi dezbateri, senatorii și deputații au adoptat, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului proiectul bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.

Astfel, la proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, s-au înregistrat 294 de voturi pentru şi 84 de voturi împotrivă”, iar la proiectul legii bugetului de stat pe 2024 s-au înregistrat 299 de voturi ”pentru” și 82 împotrivă”. În total au fost depuse peste 20.000 de amendamente, din care doar 962 au au fost admise. Parlamentarii USR au votat împotriva bugetului de stat pe 2024, susținând că este ”bazat pe minciună”. Deputații și senatorii AUR au părăsit sala după ce le-au fost respinse amendamentele. Ei au adus în sală afişe pe care au scris 40% pentru profesori. Totodată, liderul AUR George Simion s-a certat în plen cu senatoarea independentă Diana Şoşoacă. Cei doi au ajuns să se înjure şi să se ameninţe, iar Simion i-a aruncat telefonul senatoarei Diana Șoșoacă pe jos.

În final, după adoptarea bugetului de stat pe 2024, premierul Marcel Ciolacu a declarat în plenul reunit al Parlamentului, că acesta este „un buget pentru români, nu pentru politicieni” şi a transmis că nu era nevoie de un amendament care să prevadă că nu se vor mări taxele anul viitor.

Foot descriptiv. Sursă foto: Facebook Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bugetul Ministerului Muncii a fost aprobat în comisiile raportoare din Parlamentul României

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Parlament

Ultimele articole