A fost avalanșă în România! Un turist a murit

de | 23.02.2023 17:23 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

A fost avalanșă în România! Un turist a murit

A fost avalanșă, joi, în masivul Rodnei, zona Borșa, în urma căreia un turist a murit. Alte două persoane au fost date dispărute, inițial, ulterior reușind să iasă de sub zăpadă.

Conform reprezentanților Salvamont România, pentru cea de-a treia persoană nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul. Este vorba despre un turist străin.

La fața locului au intervenit Secţia de Pompieri Vişeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD, Salvamont Borşa şi IJJ Maramureş.

De asemenea, șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a anunțat că la acțiunea de căutare a dispăruților au participat și câinii instruiți de salvamontiști.

Turiștii sunt polonezi, însă nu este clar ce făceau în zona cu pricina. Salvamontiștii au precizat că aceștia se aflau la schi, însă primarul din Borșa, Ioan Sorin Timiș, a declarat că se aflau în zonă cu snowmobile, conform Ziarul de Maramureș.

Trei polonezi au mers cu snowmobilele în Pasul Prislop. Au fost surprinși de avalanșă, iar din pacate unul dintre ei a decedat, ceilalți doi au reușit să iasă singuri din zăpadă. Echipa Salvamont Borșa se deplasează acum pentru recuperarea lor, ca să-i aducă la bază. Un elicopter SMURD survolează zona să vadă dacă nu sunt și alte pericole de avalanșă”, a transmis edilul.

Foto Observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Și-a angajat amantul la firma fiului său! Ce a urmat e poveste de telenovelă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole