anchetaonline.ro

Fost deputat, arestat de DNA! Fraudă cu fonduri europene

de | 31.03.2023 13:15 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Fost deputat, arestat de DNA! Fraudă cu fonduri europene

Un fost deputat a fost reținut de DNA, iar ulterior plasat în arest preventiv, pentru fraudarea unor fonduri europene.

Este vorba despre Octavian Goga, care atunci când a comis fapta era deputat și administrator al unei societăți comerciale. Potrivit cercetăților, acesta a folosit sau prezentat documente ori declarații false cu scopul obținerii pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene.

Alte două persoane, administratori ai societății, au fost arestați pentru 30 de zile, fiind complici ai fostului deputat.

Octavian Goga ar fi creat condiții false ca să încaseze banii.

Goga Octavian - Fost deputat, arestat de DNA! Fraudă cu fonduri europene

În perioada 22 august 2018 – prezent, Goga Octavian, împreună cu administratorul de drept al societății pe care o controla, ar fi creat condiții artificiale pentru accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect ”Construire ferma vaci de lapte în loc. Araci”, transmit procurorii.

Fostul deputat ar fi obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 8.358.822 lei. El și cei doi complici au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Octavian Goga a fost deputat în legislatura 2016-2020 din partea Partidului Mișcarea Populară. În iunie 2017, a trecut la PSD.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA