anchetaonline.ro

NU încuraja cerșetoria! Buni de muncă, dar stau cu mâna întinsă și câștigă bani frumoși

de | 31.03.2023 13:20 | Știri, Administrație, Județean, Național, Pitești

”Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”, spunea Gheorghe Dinică în Filantropica și ce-i drept prin Pitești sunt destui care au o poveste de spus… desi sunt buni de muncă. Însă ei își câștigă ”salariul” lunar stând la colțul străzii și spunând o poveste. Numai în luna martie polițiștii locali au depistat și sancționat 71 de personae care cerșeau.

Poliția Locală Pitești a desfășurat o nouă campanie de identificare a persoanelor apte de muncă care apelează la mila publicului. În luna martie, polițiști locali din cadrul Biroului Ordine Publică Pitești au depistat și sancționat 71 de persoane care practicau cerșetoria în oraș, amenda fiind cuprinsă între 100 și 500 de lei, anunță administrația locală în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Primaria MUnicipiului Pitesti

Apelează la mila cetățenilor și câștigă sume importante

”Apropierea Sfintelor Sărbători Pascale generează, ca în fiecare an, creșterea, în mod considerabil, a numărului cerșetorilor în jurul lăcașurilor de cult, deși majoritatea persoanelor care câștigă sume importante din această practică nu au o situație materială precară, în realitate. Poliția Locală Pitești sfătuiește cetățenii de bună credință să găsească alte modalități de a sprijini persoanele aflate în nevoie, în colaborare cu preoții și asociațiile care desfășoară acțiuni caritabile în toată această perioadă, îndreptate spre acele familii care au reală nevoie de ajutor. De asemenea, autoritățile fac apel către toți locuitorii municipiului să nu dea curs solicitărilor persoanelor care apelează la mila publicului, prin cerșetorie în stradă sau pe lângă biserici, și să sesizeze oamenii legii în cazul în care sunt martorii unor astfel de practici”, potrivit sursei citate.

Măsurile preventive sub forma contravenției au o eficacitate limitată în cazul indivizilor fără venituri declarate și fără bunuri imobile, de aceea este necesară implicarea comunității în combaterea acestui fenomen. Refuzul cetățenilor de a le da bani, combinat cu intervenția polițiștilor locali de a îndepărta contravenienții, pot determina reducerea activității acestor persoane care câștigă, zilnic, sume considerabile. Polițiștii Locali din Pitești vor continua acțiunile pentru combaterea acestui fenomen regretabil!

Sursă foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Big Brother la Pitești. Intersecții și parcări, monitorizate video

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești