anchetaonline.ro

Fostul profesor înecat la Bazinul din Trivale – în stare gravă la spital

de | 18.08.2022 11:32 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

INFORMAȚII NOI

Bărbatul de 73 de ani, fost profesor din Pitești, care ieri a fost găsit inconștient în bazinul din Trivale, se află intubat la secția ATI, a Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Amintim că el a fost resuscitat minute în șir atât de un pompieri, aflat în timpul liber la baza de agrement, cât și de angajații bazinului, iar ulterior de echipajul medical ajuns la fața locului.

bazin trivale - Fostul profesor înecat la Bazinul din Trivale - în stare gravă la spital

Din fericire, funcțiile vitale i-au fost restabilite, iar acum se află la spital.

Știre inițială

Un apel la 112 anunța, joi după amiază, că o persoană s-a înecat în ștrandul din cartierul piteștean Trivale, fiind inconștientă.

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că este vorba despre un bărbat de 73 de ani, care venea frecvent la bazin.

Acesta a fost văzut dintr-o dată plutind în apă, moment în care salvamarul a intervenit și l-a scos la suprafață. Omul a fost resuscitat, încă din primele momente, de un pompier aflat în timpul liber la baza de agrement, iar ulterior manevrele de resuscitare au fost continuate de echipajul medical ajuns în zona respectivă.

În cele din urmă, funcțiile vitale i-au fost restabilte, iar bărbatul a fost transportat la spital.

 

 

Potrivit angajaților de la ștrandul din Trivale, cu care omul mai obișnuia să stea de vorbă, bărbatul este un fost profesor care locuiește în zona Bazinului Trivale. El a povestit amicilor pe care și i-a făcut la bazin că alegea să vină frecvent la ștrand pentru recuperare medicală, având dureri de spate. De când venea la bazin, bătrânul spunea că se simte mai bine.

Totuși, omul se plângea că nu poate să facă multe ture de bazin, obosind foarte repede. Cel mai probabil, o afecțiune de natură cronică ar putea fi cauza pentru care omul s-a simițit rău, ajungând în apă, iconștient.

 

din Trivale bazin

 

Un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă la Detașamentul de Pompieri Pitești, a intervenit la o bază de agrement de pe raza municipiului Pitești pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane înnecate.

 

Din primele momente, victimei i s-au aplicat manevrele de resuscitare de către un coleg de-al nostru, aflat în timpul liber, până la sosirea unei asistente medicale și a unui salvamar din cadrul bazei de agrement.

 

Ajunși la locul solicitării în cel mai scurt timp posibil, paramedicii SMURD au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 73 de ani, care a fost preluată și transportată la spital cu manevre de resuscitare în curs”, au transmis reprezentanțII ISU Argeș.

 

din Trivale bazin

 

În după-amiaza zilei de 17 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit în stare de inconștiență în piscina unui ștrand din Pitești.

 

Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul în cauză, de 73 de ani, din Pitești, s-ar fi deplasat la ștrand în scop de agrement.

 

După ce bărbatul în cauză a fost scos din apă, acestuia i-au fost efectuate manevre de resuscitare, de către angajații unității, iar ulterior de către pompierii SMURD, acesta fiind transportat la o unitate medicală.

 

În prezent polițiștii desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc, iar pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții IPJ Argeș.

 

 

 

 

din Trivale bazin

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Accident cu motociclist pe Transfăgărășan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | Pitești | SMURD | Trivale