Aceasta este fotografia anului 2022, desemnată de UNICEF

de | 22.12.2022 22:30 | Știri, Lifestyle, Național

 

Fotografia anului 2022 aleasă de UNICEF reprezintă imaginea a doi copii care răsfoiesc niște cărți într-o școală distrusă de războiul din Etiopia, informează DPA, citată de Agerpres.

Cei doi copii se află înconjurați de o mulțime de manuale și răsfoiesc cu curiozitate și interes două cărți în biblioteca devastată a unei şcoli primare din Etiopia.

Fotografia a fost făcută de Eduardo Soteras, un fotograf din Argentina iar ceremonia de premiere a avut loc joi, 22 decembrie la Berlin.

Dorinţa copiilor de a descoperi şi de a învăţa lucruri este deseori atât de mare, încât îi face să uite de natura periculoasă a unei situaţii. Acesta este mesajului fotografiei Anului 2022 desemnată de UNICEF”, a precizat Elke Büdenbender, patroana UNICEF Germania care este și soţia preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

 

fotografia Unicef

 

Imaginea câştigătoare este un îndemn pentru a face tot ceea ce ne stă în putere astfel încât copiii să se poată juca şi învăţa chiar şi în cele mai potrivnice circumstanţe. Întrucât aceasta este singura modalitate prin care îşi pot păstra speranţa şi încrederea în vremuri de război şi crize de altă natură”, a mai adăugat aceasta.

 

Reprezentanții Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii au transmis:

“Zâmbetele de pe chipurile lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerilor şi a violenţei.”

 

De menționat că pe locul al II-lea a fost aleasă o fotografie realizată de un american, Ron Haviv, care a captat imaginea într-un subsol din Kiev, Ucraina. În ea apar mai mulţi copii refugiaţi care în timp ce se află într-un subsol din calea bombardamentelor, privesc într-o carte pentru copii.

 

fotografia Unicef

 

Locul al III lea a fost acordat unui fotograf din Germania, Daniel Pilar. Acesta a surprins în imagine mai multe eleve din Afganistan care se aflau într-o școală secretă pentru fete în Kabul.

 

fotografia Unicef

 

Setea de cunoaştere şi educaţie este elementul unificator al fotografiilor câştigătoare anul acesta. Mai ales în zonele de conflict şi în ţările afectate de crize, şcolile şi serviciile pentru sprijin psihologic sunt locuri ale speranţei, care stabilizează copiii şi le conferă putere”, a precizat Peter-Matthias Gaede, membru al juriului şi al Comitetului UNICEF pentru Germania.

 

fotografia Unicef

Foto: unicef.org

 

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a fost creat în 1946 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. După câțiva ani, mai exact în anul 1953, numele său a fost prescurtat în Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite, dar este cunoscut mai ales sub acronmimul său popular UNICEF.

Reprezentanții UNICEF oferă asistență umanitară și pentru dezvoltarea copiilor și mamelor lor în țările în curs de dezvoltare.

Foto: Digi24

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: UNICEF