Fugarul Dorin Lazăr Maior va fi adus în țară din Italia. Ministrul Justiției: ”Nimeni nu e mai presus de lege!”

de | 16.10.2023 15:15 | Național, Politic

Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, va fi adus, în scurt timp, în țară din Italia, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a transmis cu privire la aducerea în țară a lui Dorin Lazăr Maior, condamnat definitiv la închisoare că:  ”Nimeni nu e mai presus de lege!”. Totodată, Alina Gorghiu a explicat că organele de poliție competente îl vor transporta la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate.

”Nimeni nu e mai presus de lege!

Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) și fostul președinte al Blocului Național al Revoluționarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate.

În noiembrie 2013, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. A fugit și la acel moment din țară, însă a fost prins și a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiționat.

La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare.

La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, la data de 21.09.2023, Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România.

Organele de poliție competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate.

Mulțumesc tuturor autorităților, naționale și străine, care au contribuit la aducerea în țară a lui Dorin Lazăr Maior! Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”, a transmis în ultima postare publicată pe pagina de Facebook ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”Drogurile sunt o amenințare la adresa sănătății publice și securității naționale!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole